Weekendweer: opnieuw veel regen?

23 mei 2024, 16:00

Weekendverwachting
Regenmeter. Foto: Jolanda Bakker.

Regionaal kwam het deze maand al tot behoorlijk veel regen. Kunnen we dit weekend ook op veel regen rekenen? Alles hierover lees je in ons uitgebreide weekendweerbericht.

Deze vrijdag start vrij rustig, maar in de namiddag komt het verspreid over het land tot regen- en onweersbuien. Lokaal kan een bui stevig uitpakken. Meer over het weer op vrijdag lees je in ons uitgebreide weerbericht België.

Vaak droog op zaterdag

De ochtend start met vrij veel bewolking en regionaal valt een beetje (lichte) regen. In de namiddag blijft een lichte bui mogelijk. Het wordt wel op steeds meer plaatsen droger en de zon gaat vaker schijnen. Het wordt 16 graden pal aan zee tot lokaal 20 graden in de Kempen bij een zwakke tot matige noordwestenwind.

Zaterdagavond komen brede opklaringen voor en kan genoten worden van een mooie zonsondergang. Tijdens de nacht naar zondag komt meer bewolking voor, maar het blijft wel droog. De minima liggen rond een graad of 11.

Zondag: onweersbuien

Het is wisselend tot zwaarbewolkt in grote delen van België. Stilaan neemt de kans op onweders toe. Lokaal kan een bui stevig zijn met kans op rukwinden. Het wordt een fractie warmer dan op zaterdag. Voor de buien uit kan het kwik nog tussen 19 en 22 graden uitkomen bij een matige zuidenwind, windkracht 4. In de loop van de avond wordt het weer droger met ruimte voor opklaringen.

Daarna: iets minder warm

Na het weekend blijft het licht wisselvallig met dagelijks kans op enkele buien. De droge perioden met zon houden wel de overhand. De temperatuur komt weer wat lager uit met gemiddeld zo’n 19 graden. Dit zijn overigens helemaal geen slechte middagwaarden voor deze tijd van het jaar.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht