Meteovista
Meteovista

  Prima weekend voor buitenactiviteiten

  Aangemaakt: 24 mei 2019, 08:10 uur

  Het laatste weekend van mei staat in het teken van wolken en zon. Daarbij is er af en toe kans op een bui en komt de temperatuur uit op 16-20 graden. Dit zijn normale waarden voor deze tijd van het jaar. In Limburg kan zondag bij genoeg zon de maximumtemperatuur uitkomen op 21 graden. Dit weekend kan nog genoten worden van aangenaam lenteweer, maar volgende week wordt het een paar graden kouder en wisselvallig.

  Vandaag is het in Vlaanderen zalig lenteweer. De zon schijnt volop en de maxima komen op de meeste plaatsen uit op 20-22 graden. In Limburg en Antwerpen kan het zelfs 23 en in de Kempen 24 graden worden. Aan de kust wordt het 16-17 graden. In Wallonië wordt het 18-21 graden en ontstaan in de namiddag stapelwolken. Lokaal is kans op een bui.

  Zaterdag prima lenteweer

  Zaterdag is het iets koeler dan vandaag, maar het is nog altijd prima weer. De ochtend begint het westen wel met veel bewolking en er valt wat lichte regen, in het midden en oosten heeft de zon wel zeer regelmatig de ruimte. In de namiddag is in het hele land een mix van stapelwolken en zon. Lokaal kan een buitje vormen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Het kwik stijgt naar 16-17 graden aan de kust tot 18-19 graden in het binnenland. In Limburg kan het 20 graden worden. In de Ardennen wordt het een graad of 16. Er staat weinig wind, waardoor het prima weer is voor een fietstocht of wandeling. De avond verloopt in het hele land droog en wisselend bewolkt.

  Zondag meer bewolking

  De zondag start met een mix van bewolking en zon, maar in de namiddag neemt de bewolking toe. Het blijft op de meeste plaatsen droog. Koud is het niet, de maxima komen uit op 18-19 graden aan zee tot 21 graden in Limburg. In Vlaanderen wordt het op de meeste plaatsen een graad of 20. In de Ardennen wordt het 16-19 graden. De westenwind trekt overdag iets aan van zwak naar matig. Aan zee kan de wind vrij krachtig worden, waardoor het ook meteen iets kouder aan zal voelen. In de avond en nacht trekt een gebied met buien over het land en raakt het overal bewolkt.

  Laatste dagen van mei aan de frisse kant

  Begin volgende week bereiken we niet meer de 20 graden. Dinsdag wordt het op de meeste plaatsen een graad of 16. In Hoog-België is het nog iets frisser met maxima van een graad of 14. Daarnaast mag de regenjas of paraplu weer tevoorschijn komen, want het wordt wisselvallig.

  Door: Marlotte van der Heiden