Aangenaam herfstweer bij GP Melbourne

29 maart 2023, 14:00

GP in Melbourne (bron: Getty Images / Red Bull Content Pool)

De derde race van het seizoen staat dit weekend op de planning in het Australische Melbourne. De zomer is daar nu net voorbij en het lijkt erop dat het weer dit weekend heel vriendelijk is in de hoofdstad van de deelstaat Victoria.

Vanaf vrijdag krijgt een stabiel weertype de overhand in Melbourne en omstreken. Eerder deze viel was het nog wisselvallig met diverse buien, maar de gebieden met buien worden verder oostwaarts verdrongen. Vrijdag, de dag van de vrije training kan in de middag nog wel een enkele bui tot ontwikkeling komen. De zon zal echter ook regelmatig doorbreken en bij een licht briesje uit zuidwestelijke richting blijft de temperatuur nipt onder de 20 graden steken.

De invloed van het stabiele weer neemt dit weekend alleen maar toe. Zaterdag vormen zich nog voldoende stapelwolken die de zon afschermen, maar tot een bui komt het niet. De aangevoerde lucht is iets koeler en zo wijst de thermometer in de middag een graad of 17 aan. Niet heel warm, maar wel prima omstandigheden voor de coureurs voor een goede kwalificatie.

De verwachting voor Melbourne dit weekend
De verwachting voor Melbourne dit weekend

De nacht naar zondag zal helder en vrij koud verlopen. Omdat het Albert Park praktisch aan zee ligt, zal het warme zeewater in dit deel van Melbourne ervoor zorgen dat de temperatuur niet heel veel onderuit zal gaan. Toch wordt het midden op de dag slechts maximaal 19 of 20 graden. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en omdat er weinig wind staat zal het in de zon een stuk warmer aanvoelen.

Jeroen Elferink

Jeroen Elferink

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht