Weekverwachting: droge en vrij zonnige week

29 mei 2023, 10:55

Heerlijk weer om buiten te zijn deze week. Foto: Caroline De Baets

Het weerbeeld ziet er deze week over het algemeen zonnig uit. Neerslag wordt niet verwacht en de temperaturen zijn hoog voor de tijd van het jaar. Alle details lees je in deze weekverwachting.

Op deze pinkstermaandag schijnt op veel plaatsen de zon, maar er zijn ook sluierwolken zichtbaar. In Hoog-België komen vanmiddag enkele stapelwolken voor. Er staat een matige, aan zee (vrij) krachtige noordoostenwind en het wordt 14 tot 22 graden. Alle details lees je in het uitgebreide weerbericht België.

Tijdelijk meer wolken

Dinsdag start de dag in het westen en noorden met wolkenvelden. Ten zuiden van Samber en Maas is het over het algemeen zonnig. In de loop van de dag breekt op meer plaatsen de zon weer door. Het blijft droog en bij een matige, aan zee vrij krachtige noordoostenwind loopt de temperatuur op naar 19 tot 21 graden. Aan zee is het met maximaal 14 graden een heel stuk frisser.

Hogere temperaturen

Woensdag en donderdag schijnt de zon volop. Er zijn hooguit wat wolkensluiers zichtbaar en het blijft droog. De noordoostenwind blaast wat warmere lucht over het land uit waarin de temperatuur woensdag stijgt naar maximaal 24 graden. Donderdag, de eerste dag van de meteorologische zomer, is het landinwaarts 22 tot 25 graden. Alleen langs de kust is het met 15 tot 18 graden duidelijk minder warm. In Hoog-België stijgt het kwik naar 21 graden.

Let wel op zonkracht, want die bedraagt 7. Dat betekent dat de onbeschermde huid binnen 10 tot 25 minuten kan verbranden. Smeer je dan ook goed in als je de komende tijd lang buiten bent.

Lees hier meer over de kracht van de zon.

Droog weekend

Vrijdag waait de wind weer wat meer uit het noorden en is de aangevoerde lucht weer wat frisser. De temperatuur komt uit op een graad of 19, maar direct aan zee is het niet veel warmer dan een 13 graden.

In het eerste weekend van juni wordt de wind weer noordoostelijk en loopt het kwik weer op. Op veel plaatsen is het dan 22 tot 24 graden, maar opnieuw is het aan zee duidelijk frisser. Ook na het weekend blijft het voorlopig droog en vrij zonnig.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht