Weekendweer: wisselvallig en vrij koel

29 juli 2021, 12:00

Er lijkt maar geen einde te komen aan het wisselvallige zomerweer. Ook komend weekend staan buien op het programma. Als je buitenplannen hebt wordt een paraplu aangeraden om mee te nemen en met maxima van 17 tot 22 graden is het bovendien vrij koel voor de tijd van het jaar. De details lees je in dit weekendweerbericht.

Voordat het weekend van start gaat krijgen we eerst te maken met een aantal buien op vrijdag. Er is veel bewolking, maar later in de namiddag neemt het aantal buien af en komt de zon vaker tevoorschijn. Het wordt 20 tot 24 graden en er waait een matige zuidwestenwind. In de avond neemt de wind in kracht toe en wordt aan zee soms krachtig. Het is dan heerlijk weer om even lekker uit te waaien.

Rustige start, later (pittige) buien

De eerste dag van het weekend start op veel plaatsen droog met geregeld ruimte voor de zon. Het is dan prima weer voor een ochtendwandeling. Gedurende de dag ontstaan er pittige buien met lokaal kans op onweer. Tijdens de buien kan het flink doorplenzen en als je plannen hebt om naar buiten te gaan biedt een blik op onze radar uitkomst. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind en de temperatuur stijgt op veel plaatsen naar 20 tot 21 graden. In de Ardennen wordt het met maxima van 17 tot 19 graden wat minder warm. Tussen de buien door zijn er droge momenten en kan de zon doorbreken.

Zon schuil achter de wolken
Foto: Luuk Gransjean

Foto: Luuk Gransjean

Zondag wisselvallig zomerweer

Ook op zondag kent landinwaarts een droge start met een mix van wolken en zon. In het westen bereikt al snel een gebied met buien ons land en gedurende de dag neemt ook in het binnenland de kans op buien toe. De temperatuur stijgt naar 19 graden aan zee tot lokaal 22 graden in de Kempen. In het centrum wordt het een graad of 21. Daarmee is het vrij koel voor de tijd van het jaar. Normaal wordt het overdag 20 tot 25 graden. De wind waait aanvankelijk uit het zuidwesten, maar draait gedurende de dag richting het noordwesten.

Houdt het wisselvallig zomerweer na het weekend aan?

Na het weekend staan maandag en dinsdag tijdelijk wat minder buien op het programma met af en toe ruimte voor de zon. Met maxima rond de 20 graden blijft het vrij koel voor de tijd van het jaar, maar wanneer de zon schijnt kan het vrij aangenaam zijn. Warm en stabiel zomerweer staat voorlopig niet op het programma.

In het meest uitgebreide weerbericht van België blijf je op de hoogte van het weer in jouw regio.

Hoofdfoto: AdobeStock / kichigin19

Door: Floris Lafeber

Reageer via Facebook