Weekverwachting: dit wordt het weer richting Pinksteren

30 mei 2022, 10:15

Weekverwachting
Zonnig in Antwerpen. Foto: Adobe Stock / Stefan Zaccaria

De week is relatief koud gestart. Ook de komende dagen is zomerhitte niet gelijk op komst, maar het wordt wel warmer. Het weerbeeld is zeer vaak zonnig, waarschijnlijk ook met Pinksteren. Lees de details in deze weekverwachting.

Deze maandag is er een mix van stapelwolken en zon. Aanvankelijk komen er in Vlaanderen enkele buien voor, maar in de namiddag is het droog. Het wordt 14 tot 17 graden. Meer details over het weer vandaag, vanavond en vannacht lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Dinsdag start zonnig, later op de dag volgen buien die lokaal fors kunnen uitpakken met onweer en rukwinden. Met 16 graden aan zee tot 20 graden in Limburg is het al wat warmer dan vandaag.

Vanaf woensdag volop zon

De meteorologische zomer start op 1 juni. De thermometers wijzen met 17 tot 21 graden woensdagmiddag geen zomerse waarden aan, maar het weerbeeld is wel flink zonnig. De westelijke wind is zwak tot hooguit matig en het is heerlijk terrasweer. Pas wel een beetje op met genieten van de zon, want met zonkracht 6 ’s middags kan je huid, zonder gebruik van zonnebrandcrème, al in 15 minuten verbranden.

Lees meer over de kracht van de zon.

Donderdag belooft een droge dag te worden met een paar wolken en veel zonneschijn. Verder is het heerlijk weer met weinig wind en maxima van 18 tot 22 graden.

Het pinksterweekend ziet er zonnig uit

Vrijdag en tijdens het pinksterweekend waait de wind uit het noordoosten. Het wordt nog iets warmer met 20 of 21 graden aan de kust en in de Ardennen tot lokaal 24 graden in het centrum en in de Kempen. In Belgisch Lotharingen kan het kwik oplopen naar ruim 25 graden. Het weerbeeld bestaat uit veel zon, maar er is ook kans op een enkele (onweers)bui.

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht