Vallende sterren komende nacht goed zichtbaar

04 november 2022, 08:40

De melkweg. Foto: Adobe Stock / sborisov

Komende nachten zijn er door een combinatie van verschillende meteorenzwermen en sporadische meteoren, als we een heldere hemel hebben, behoorlijk wat vallende sterren te zien zijn. In dit artikel vertellen wij je wanneer jij de meeste kans hebt om vallende sterren te zien.

Goed nieuws voor sterrenliefhebbers, het weerbeeld is vanavond en vannacht vrij gunstig om vallende sterren te kunnen zien. Naast enkele wolkenvelden komen er namelijk brede opklaringen voor. Dit zorgt ervoor dat jij op het hoogtepunt maar liefst 15 tot 24 vallende sterren kunt zien. Het beste moment om te kijken is om 2:30 uur. Voor die tijd kan de maan flink storen, want deze is 80% verlicht. Zwakkere meteoren zijn dan niet zichtbaar. Om 2:20 uur gaat de maan onder en vanaf dat moment is het zeer geschikt om te kijken.

Als jij naar buiten gaat om naar de sterren te kijken is het wel een goed idee om een winterjas aan te doen. Door de heldere hemel koelt het af naar 2 tot 7 graden.

Ook komende dagen veel sterren, maar slecht te zien

De komende dagen blijven we te maken houden met veel vallende sterren uit verschillende zwermen, waaronder de Tauriden. Onder optimale omstandigheden zijn tot en met de nacht naar maandag op het beste kijkmoment 14 tot 22 vallende sterren per uur te zien. Tijdens de nacht naar zondag is het bewolkt en heeft kijken geen nut. In de nacht naar maandag klaart het mogelijk wel op. Volg dit in ons weerbericht.

Ben jij benieuwd wanneer jij nog meer vallende sterren kunt zien de rest van het jaar? Lees het hier.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht