Meteovista
Meteovista
  CANADA AUTO FORMULA ONE GP

  Veel zon bij raceweekend F1 GP Canada

  Aangemaakt: 05 jun 2019, 16:52 uur

  De zon schijnt op het circuit Gilles Villeneuve in het Canadese Montréal volop tijdens de zevende GP van het seizoen. Het blijft waarschijnlijk zowel tijdens de kwalificatie als tijdens de race droog met veel zon. Alleen tijdens de vrije trainingen op vrijdag is een bui mogelijk.

  De race verloopt zeer waarschijnlijk droog met veel zon en hoge temperaturen. Op vrijdag, tijdens de vrije trainingen, is wel kleine kans op een bui. De temperatuur stijgt naar 24 graden.

   

  De temperatuur loopt in het weekend verder op, want tijdens de droge en vrij zonnige kwalificatie op zaterdag wordt het al 25 graden en tijdens de race op zondag is het zelfs 28 graden. Pas in de avond is er weer een kleine kans op een bui. Overdag is het zonnig.

  Formule 1: Grand Prix van Canada

  Bezoekers aan de race moeten rekening houden met een hoge zonkracht. De UV-index is 7 en dat betekent dat je na 10-15 minuten kan verbranden. Het tijdsverschil met Canada is 6 uur. De race op zondag is om 14:10 uur lokale tijd, bij ons in Nederland is dat 20:10 uur. Vorig jaar was het ook droog en warm tijdens de race in Canada. Max Verstappen stond, met een derde plaats, op het podium.

  Foto: EPA

   

  Door: Rico Schroder