Weekverwachting: wordt het tropisch warm?

05 juni 2023, 10:10

Voor een wandeling is het erg warm deze week. Foto: Ben Saanen

Net als afgelopen week is het de zon die deze week het weerbeeld domineert. Daarbij lopen de temperaturen ook flink op. Hoe warm het precies wordt vertellen wij jou in deze weekverwachting.

Op deze eerste dag van de week is het zonovergoten met slechts enkele onschuldige stapelwolken later op de dag. Er staat een matige tot aan zee vrij krachtige noordoostenwind en het wordt 16 tot lokaal 25 graden. Alle details lees je in het uitgebreide weerbericht België.

Droog en zonnig

Dinsdag start de dag opnieuw flink zonnig. In de loop van de dag ontstaan vooral landinwaarts enkele stapelwolken. Het blijft droog en bij een matige, aan zee vrij krachtige noordoostenwind loopt de temperatuur op naar 21 tot lokaal 26 graden in de Kempen. Aan zee is het met maximaal 16 graden een stuk frisser.

Woensdag en donderdag kleine buienkans

We hebben al een tijdje geen regen gezien en ook deze week verloopt overwegend droog. Vanaf woensdag neemt echter de buienkans tijdelijks iets toe. Woensdag en vooral donderdag kan in de oostelijke helft van het land een enkele regen- of onweersbui voorkomen. Op de meeste plaatsen in het land blijft het echter gewoon droog met flink wat ruimte voor de zon. Beide dagen stijgt het kwik naar 20 tot 25 graden. Vlak aan zee is het opnieuw enkele graden frisser.

Mogelijk tropisch warm in het weekend

De wind draait meer van (noord)oost naar oost en dit zorgt ervoor dat de temperaturen richting het weekend flink oplopen. Vrijdag wordt het op uitgebreide schaal tropisch warm met maxima die in Laag-België uitkomen tussen 25 en 29 graden. Zaterdag kan het wellicht topisch heet worden met lokaal 30 graden of meer. De grootste kans hierop is weggelegd voor de Kempen. Het blijft hierbij droog met flink wat ruimte voor de zon. Al met al schitterend weer om bij bijvoorbeeld een meertje je gaan liggen!

Smeer jezelf wel goed in als jij langere tijd naar buiten gaat! Vanaf vrijdag heeft heel het land te maken met zonkracht 7. Dat betekent dat jouw onbeschermde huid binnen 10 tot 25 minuten kan verbranden.

Lees hier meer over de kracht van de zon.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht