Dit wordt het weer bij de Formule-1 in Australië

06 april 2022, 14:10

Sport
Formule 1, Red Bull Racing, Max Verstappen Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Australië was vaak de eerste race van het seizoen, maar dit jaar is het de derde race op de kalender. Regelmatig is het hier een spectaculaire wedstrijd. Of we van het weer dit jaar extra spektakel kunnen verwachten lees je in dit artikel.

Het semi-stratencircuit van Albert Park in Melbourne is afgelopen tijd aangepast, waardoor inhalen makkelijker zou moeten zijn geworden. De race is dus waarschijnlijk de moeite waard om vroeg voor uit je bed te komen. Het tijdsverschil van Melbourne met België is acht uur. Hierdoor zal er, behoorlijk vroeg, in de Belgische ochtend gereden worden.

De vrije trainingen op vrijdag en zaterdag zijn zelfs al om 5:00 uur. De kwalificatie is zaterdag van 8:00 tot 9:00 uur en de race start zondag om 7:00 uur Belgische tijd. In Melbourne is het dan 15:00 uur.

Meteovista-Racingnews-Melbourne

Droge kwalificatie

Het is zaterdagmiddag in Melbourne droog en wisselend bewolkt. De maximumtemperatuur ligt rond 25 graden en deze temperatuur zal ongeveer tijdens de kwalificatie bereikt worden. De zon heeft het asfalt dan wel een stuk verder opgewarmd.

Lees alles over de invloed van het weer bij de Formule 1.

Buien op de loer voor zondag

Waarschijnlijk is het ook zondag droog tijdens de race. Met 27 graden is het zelfs nog wat warmer dan op zaterdag. Voor zondagavond en de nacht naar maandag staan buien op het programma in Melbourne. De buien kunnen ook wat eerder arriveren en dan verloopt de race nat. Mogelijk start de race droog en leveren de buien tijdens de race spektakel op. Zaterdagochtend komen we met een update.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog