Europees vakantieweer: tijdelijk wisselvallig in Zuid-Europa

07 april 2022, 07:30

Buitenland
Neerslag in Spanje. Foto AdobeStock / Siur

In de tweede week van de paasvakantie is het in België tijdelijk warm lenteweer. Betekent dit dat het in Zuid-Europa slecht weer wordt en je beter thuis kunt blijven? Lees in dit artikel wat voor weer we komende week in Europa kunnen verwachten.

In het voorjaar levert een vlucht naar het zuiden vaak veel meer zon en hogere temperaturen op dan in België. Momenteel is het aan de Spaanse costa’s inderdaad veel warmer met 20-25 graden en lokaal kan het nog wat warmer worden. Daarbij schijnt de zon uitbundig. Helaas gaat dit weerbeeld wel veranderen.

Na het weekend kunnen op meer plaatsen buien ontstaan en dinsdag kunnen deze ook de oostkust bereiken. Hierdoor gaat de temperatuur wat omlaag. Dit betekent niet dat het heel slecht weer wordt. Vooral later in de week kan het overwegend droge en zonnige weer herstellen dan is het met 18 tot 21 graden prima weer.

Portugal tijdelijk erg wisselvallig

Ligt jouw bestemming veel westelijker? Dan krijg je de komende dagen te maken met buien. Maandag en dinsdag kan het in Lissabon wel eens flink nat worden met de hele dag een komen en gaan van buien. Maar ook daar wordt het later in de week droog. Ook Italië en Griekenland hebben te maken met wisselend weer en kan het op sommige dagen regenen. Daarbij ligt in Griekenland de nadruk van de buien op zondag en maandag en lijkt Italië juist later in de week kans te maken op enkele buien.

Voor veel rustiger lenteweer kun je terecht op Madeira of een van de Canarische Eilanden. Daar is het vaak 19 tot 24 graden met zon en wolkenvelden. Zondag tot en met dinsdag maakt Madeira kans op een paar buien, maar daar blijft het dan ook bij.

Zonnig en zacht op wintersport

Ga je op een late wintersportvakantie dan is het de komende dagen nog wat wisselvallig met hoger in de bergen wat sneeuwval. Het vooruitzicht naar volgende week laat flink wat zon zien en dan blijft het droog. Daarbij is het zacht en dat maakt het heerlijk weer voor op het terras. Wel kan de sneeuw in de lagere delen in de middag wat nattig worden.

Author Image

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Buitenland-nieuws

Meer Buitenland-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht