De voordelen van inloggen op de website van Meteovista

19 juni 2024, 11:30

Actueel

Nieuw op onze website is de mogelijkheid om in te loggen en een account aan te maken. In dit artikel leggen we je uit wat de voordelen nu al zijn. In de toekomst zal dit worden uitgebreid.

Rechtsboven op de website, naast de zoekfunctie, vind je de knop ‘inloggen’. Hier maak je een account aan. Dit kan met een e-mailadres en wachtwoord, maar je kan Google gebruiken. Als je ingelogd bent zie je op deze plek een rondje met de eerste letter uit je e-mailadres, je voorletter of heel klein een foto als je deze hebt geüpload.

inlog-voor-na

Het weer op voor jou belangrijke plekken

De eerste optie die we hebben toegevoegd om jouw ervaring op Meteovista persoonlijk te maken is het instellen van drie locaties; je thuislocatie, je werklocatie en je komende vakantiebestemming. Zo zie je direct het weer van vandaag op deze plekken en kan je met één klik naar de uitgebreide weersinformatie voor deze locaties.

mijn-plaatsen-mv

Je voegt de locaties simpel toe door te zoeken en als je klaar bent op ‘klaar met wijzigen’ te klikken. Uiteraard kan je ervoor kiezen om één of meerdere locaties leeg te laten en kan je het altijd weer aanpassen.

Uiteraard werkt dit ‘cross device’. Heb je de locaties op de laptop ingesteld dan zie je ze op je telefoon of tablet ook terug als je meteovista.be opent in je webbrowser.

Het toevoegen van persoonlijke tegels

Nieuw is de optie om 'persoonlijke tegels' toe te voegen. Je kan o.a. kiezen uit activiteiten, gezondheid en Weernieuws. Zie het voorbeeld hieronder.

tegels-instellen-b

Voor de tegel weernieuws kan je jouw favoriete onderwerp kiezen. Enkele voorbeelden zijn: maandverwachting, sport, festivals, tuinieren en klimaatverandering. Je krijgt dan het laatste item over dit onderwerp te zien. Ook kan je uiteraard voor 'alles' kiezen. Je ziet dan ons nieuwste nieuwsitem.

Het bewaren van artikelen

Heb je op onze nieuwspagina een artikel gelezen die je wilt bewaren, zodat je hem later weer snel kan terugvinden? Sla hem dan op door bovenaan het artikel te klikken op ‘Artikel bewaren’.

In de toekomst zullen we meer opties toevoegen om jouw ervaring op Meteovista leuker en persoonlijker te maken.

Wil jij het weer volgen en analyseren als een professional? Dat kan met onze online tool I’m Weather!

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht