Bever

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
/

morgen

 
/ 10°

Hooikoorts weersverwachting

Els en hazelaar al vroeg in bloei

Doordat de afgelopen herfst en de eerste helft van de winter zacht zijn verlopen bloeien elzen en hazelaars al volop. Het is niet ongebruikelijk dat ze in januari al bloeien en pollen verspreiden, maar het is wel vroeg dat dit al op zo'n grote schaal gebeurt. De eerste hazelaar bloeiden al voor kerst.

Mensen die gevoelig zijn voor pollen van hazelaars en elzen doen er goed aan om de weersverwachting nauwgezet te volgen. Zolang er elke dag wat regen valt blijft de overlast beperkt, al zullen tijdens droge momenten wel pollen in de lucht terecht komen. Wanneer het echter langere tijd droog blijft neemt de kans op hooikoortsklachten flink toe. Bij harde wind kunnen de pollen ver verspreid worden en kunnen ook klachten ontstaan wanneer er geen hazelaars of elzen bij jou in de buurt staan.

Het pollen van elzen en hazelaars is matig allergeen. Vanaf eind maart en in april neemt het aantal mensen dat hooikoortsklachten ondervindt toe, doordat dan de berk sterk allergeen pollen begint te verspreiden.

Verberg

De hooikoorts voor Bever de komende 7 dagen

  zo 21 ma 22 di 23 wo 24 do 25 vr 26 za 27
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  zo 21 ma 22 di 23 wo 24 do 25 vr 26 za 27
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Bever

Gezondheidsweer Bever

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.