Deinze

Meer opties en vergroten

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
/ 19°

morgen

 
11° / 16°

Hooikoorts weersverwachting

Eind weekend tijdelijk schone lucht

Het graspollenseizoen is begonnen en daardoor neemt de kans op hooikoortsklachten tijdens droge perioden flink toe. Zeker als daarbij de zon af en toe schijnt. De komende dagen kunnen een paar buien ontstaan en kan op verschillende plaatsen pollen in de lucht komen. Zondag en maandag is de lucht veel schoner door wisselvallig weer. De kans op hooikoortsklachten neemt daarna flink toe.

Vooral in het westen en noordwesten is kans op wat regen, maar een groot deel van de tijd is het droog. Er zijn wolkenvelden met lokaal wat zon. De pollendruk kan gedurende de dag licht stijgen. Ook aan het begin van het weekend is er een redelijke kans op hooikoortsklachten. Zondag en maandag is het veel wisselvalliger met weinig zon. Vooral maandag is het kouder dan normaal. De kans op overlast is op beide dagen een stuk kleiner. Vanaf dinsdag beperkt de neerslag zich tot enkele lokale buien. De kans overlast door graspollen neemt dan flink toe, zeker zodra het in de tweede helft van de week wat zonniger wordt.

Door het zeer warme weer van de afgelopen weken zijn de eerste grassoorten versneld tot bloei gekomen. Vooral in het binnenland zit al graspollen in de lucht, maar ook in het westen en noorden zullen de eerste grassoorten snel tot bloei komen. In jaren was de concentratie graspollen in het binnenland niet zo vroeg in de lente zo hoog als dit jaar. De afgelopen week viel er af en toe regen, waardoor voorlopig voldoende bodemvocht voor het gras beschikbaar is. Hoewel het momenteel frisser is dan vorige week kunnen we spreken van groeizame omstandigheden.

Verberg

De hooikoorts voor Deinze de komende 7 dagen

  vr 27 za 28 zo 29 ma 30 di 01 wo 02 do 03
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  vr 27 za 28 zo 29 ma 30 di 01 wo 02 do 03
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Deinze

Gezondheidsweer Deinze

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.