Overijse

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
13° / 22°

morgen

 
14° / 26°

Hooikoorts weersverwachting

Morgen tijdelijk veel pollen

De kans op hooikoortsklachten is deze tijd van het jaar groot. Vandaag is er bewolking, maar morgen wordt het zonnig en warm zomerweer. Daarbij zullen de grassen veel pollen verspreiden. Donderdag t/m het weekend is het beduidend frisser en waait er een stevige noordwestenwind. De hoeveelheid pollen neemt dan vooral aan de kust af. Omdat het zo goed als droog is, blijft de situatie ongunstig.

Morgen wordt het zonnig, droog en warm zomerweer. De hoeveelheid pollen zal snel stijgen. Door wind van zee zal de hoeveelheid pollen in West-Vlaanderen lager uitvallen. De dagen daarna is het frisser en neemt de bewolking toe. Door een stevige noordwestenwind zal de hoeveelheid pollen in de kustgebieden lager uitvallen. Omdat het overwegend droog is blijft de hoeveelheid pollen in het binnenland groot.

We zitten nog steeds midden in het graspollenseizoen. Veel hooikoortspatiënten zijn gevoelig voor het zeer sterk allergene pollen van grassen. Daarnaast is er kans op klachten door het pollen van kruiden zoals weegbree, brandnetel en zuring. Doordat het weerbeeld afgelopen maanden uitzonderlijk groeizaam was (extreem warm, zeer zonnig en vrij droog met soms een plensbui), is het hooikoortsseizoen dit jaar zwaarder dan gemiddeld.

Verberg

De hooikoorts voor Overijse de komende 7 dagen

  di 19 wo 20 do 21 vr 22 za 23 zo 24 ma 25
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  di 19 wo 20 do 21 vr 22 za 23 zo 24 ma 25
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Overijse

Gezondheidsweer Overijse

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.