Wommelgem

De pollenverwachting lees je zo

Geen pollen
Redelijk veel pollen
Weinig pollen
Veel pollen

vandaag

 
14° / 24°

morgen

 
14° / 24°

Hooikoorts weersverwachting

Veel overlast door graspollen

Dagelijks is er een grote kans op overlast door graspollen. Regionaal kunnen enkele buien ontstaan, maar de verlichting is van tijdelijke duur. Daarnaast zijn er niet genoeg buien om het pollen op grote schaal te laten neerslaan. Tot het weekend blijft de kans op verhoogde pollendruk aanzienlijk. In het weekend wordt het droog, zonnig en heet zomerweer. De pollendruk zal verder toenemen.

Het is vrij zonnig en warm lenteweer waardoor het niet lang duurt voordat de pollendruk stijgt. Dagelijks kunnen buien ontstaan waardoor de lucht tijdelijk schoner wordt. Daarna voert de wind opnieuw pollen aan, dus ook in de avond kan de pollendruk na een bui weer stijgen. De kans op hooikoortsklachten is dan ook groot. In de weekend neemt de kans op neerslag af. Het wordt zonniger en zeer warm met daardoor nog meer pollen in de lucht. Alleen vlak aan zee kan de situatie soms verbeteren door zeewind.

Deze tijd van het jaar is de kans groot op overlast door graspollen. Veel hooikoortspatiënten zijn gevoelig voor het zeer sterk allergene pollen van grassen. Daarnaast produceren ook kruiden als weegbree en zuring pollen, maar de klachten zijn meestal veel milder dan bij grassen. Ook eiken en dennen kunnen in beperkte mate pollen produceren.

 

Verberg

De hooikoorts voor Wommelgem de komende 7 dagen

  wo 23 do 24 vr 25 za 26 zo 27 ma 28 di 29
Bomen
Els
Hazelaar
Berk
Eik
Es
  wo 23 do 24 vr 25 za 26 zo 27 ma 28 di 29
Grassen
Grassen
 
Kruiden
Zuring
Weegbree
Bijvoet
Ambrosia
Brandnetel

Activiteitenweer Wommelgem

Gezondheidsweer Wommelgem

Je gebruikt een internetbrowser die wij helaas niet volledig ondersteunen
MeteoVista zal beter werken als je een van de volgende internetbrowsers gebruikt: Internet Explorer 8 of 9 of Firefox 8 of hoger.
Maak een keuze uit een van de browsers om deze gratis te downloaden.