Formule 1 in Miami: kans op een bui op zondag

01 mei 2024, 13:00

Sport
Max Verstappen tijdens de GP van Miami. Foto: Vytautas Dranginis / Red Bull Content Pool

De GP van Miami staat garant voor spektakel. Niet alleen op de baan, maar zeer zeker ook rondom het circuit. Het raceweekend kent dit jaar een training, een sprint shootout en sprintrace, een kwalificatie en uiteraard de hoofdrace op zondag. Lees in dit artikel wat de weersvooruitzichten voor Miami zijn.

De stad Miami ligt flink zuidelijk op de wereldkaart. Als je de Verenigde Staten over gelijke breedtegraden zou verplaatsen naar Europa dan komt Miami niet in Europa uit, maar midden in de Sahara. De stad ligt zelfs zuidelijker dan de Canarische Eilanden.

Het zal je dan ook niet verbazen dat het een zomers warm Formule-1 weekend wordt. Dat de temperatuur dagelijks iets onder de 30 graden blijft steken komt doordat de wind overdag vanaf het water (de Atlantische Oceaan) waait. Landinwaarts in Florida wordt het dit weekend regionaal 35 graden.

MV Weerbericht Racingnews365-3daagse Miami

Het asfalt bereikt tijdens de zonnige middagen gemakkelijk temperaturen van 50 graden en meer, wat invloed heeft op de bandenslijtage. Meer hierover lees je in ons artikel over de invloed van het weer op de Formule 1.

Kans op een buI?

Zowel vrijdag als zaterdag lijken droge dagen te worden met veel zonneschijn en een aantal stapelwolken. Op zondag is de buienkans wat groter dan de dagen ervoor, maar de kans op een droge race is wel groter dan de kans op een natte race. De kans op een bui is tijdens de race circa 25%.

Zeer hoge zonkracht

Toeschouwers moeten dit weekend oppassen voor de zon. De zuidelijke ligging van Miami zien we goed terug in de zonkracht. Midden op de dag is de UV-Index 11. Hierdoor kan je huid al binnen 10 minuten verbranden. Het dragen van een petje en het insmeren van onbedekte lichaamsdelen met zonnebrandcrème van de hoogste factor is aan te raden.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht