Weekverwachting: wisselvallige week op komst

10 juni 2024, 12:00

Weekverwachting
De paraplu is deze week weer regelmatig nodig. Foto: Piet Grim

De week is kletsnat begonnen en ook de rest van de week is de paraplu af en toe nodig. Toch verloopt zeker niet elke dag kletsnat. Op welke dagen het wel prima buitenweer is vertellen wij jou in deze weekverwachting.

Vandaag lijkt het wel herfst. Op veel plekken regent het geruime tijd en ook de wind is een aandachtspuntje. Deze namiddag neemt de wind alleen maar verder in kracht toe en kan er aan de kust tijdelijk een stormachtige noordwestenwind komen te staan. Vlak aan de kust zijn bovendien windstoten mogelijk tot maar liefst 100 km/uur. De gebieden langs de Nederlandse grens moeten rekening houden met windstoten die op kunnen lopen tot circa 75 km/uur.

Verder naar het zuiden houdt de wind zich een stuk rustiger. Bovendien wordt het op veel plekken vanmiddag niet veel warmer dan een graad of 15. Vanavond nemen de buien geleidelijk in activiteit af en ook de wind neemt sterk af. Komende nacht is het een stuk rustiger en blijft het op de meeste plaatsen droog.

Ook dinsdag flink wat buien

Ook dinsdag moeten we weer rekening houden met een wisselvallige dag. De ochtend begint op veel plekken droog met flink wat ruimte voor de zon, maar in de loop van de ochtend trekken weer enkele buien over het land. In de middag zijn de buien opnieuw talrijk en is lokaal ook wat onweer en hagel mogelijk. Tussen de buien door komen ook wat droge en zonnige momenten voor. Bij een meest matige wind uit het noordwesten wordt het 13 graden in de Ardennen tot een graad of 17 in De Kempen.

Halverwege de week een tijdelijke verbetering

Vanaf woensdag is de paraplu wat minder vaak nodig en wordt het ook wat aangenamer om jouw tijd buiten te spenderen. Helemaal droog lijken de dagen niet te verlopen, want op beide dagen zijn enkele lokale buitjes niet uitgesloten. Toch lijken de droge momenten te overheersen en ook de zon schijnt een stuk vaker. Daarbij loopt de temperatuur ook weer iets op. Woensdag wordt het 15 tot 17 graden en donderdag zien we maxima terug van 17 tot 19 graden. Toch is dat nog steeds vrij fris voor de tijd van het jaar. Gebruikelijke waarden voor halverwege juni zijn 18 tot 22 graden.

Vanaf vrijdag kans op onweer

De wind draait vanaf vrijdag naar het zuiden- tot zuidwesten, waardoor de temperatuur verder oploopt. In Laag-België kan het bijna overal weer ruim 20 graden worden. Als de zon even schijnt is het dan al snel heerlijk buitenweer, maar zonovergoten worden de dagen waarschijnlijk niet. Dagelijks komen wolkenvelden voor en moeten we rekening houden met enkele buien. Lokaal kunnen de buien gepaard gaan met onweer. Heb jij dit weekend buitenactiviteiten gepland? Dan is het handig om onze regenradar in de gaten te houden!

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht