Weekendverwachting: groot temperatuurverschil tussen zaterdag en zondag

11 april 2024, 13:00

Weekendverwachting
Fietsen in Antwerpen. Foto: Adobe Stock / Maxim Chuev

Het weekend verloopt zo goed als droog en vrij zonnig. Wel zit er een groot verschil tussen de middagtemperatuur op beide dagen. Lees er alles over in dit weekendweerbericht.

Deze namiddag is het bewolkt en valt lokaal nog lichte regen of motregen. Het is 11 tot 15 graden. Morgen start met veel wolken, maar vanaf het westen breekt de zon door. In de namiddag wordt het op veel plaatsen 18 tot 21 graden. Direct aan zee blijft de temperatuur wat achter.

Alles over het weer tot het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Zonnige en warme zaterdag

De eerste dag van het weekend belooft een zalige lentedag te worden. De zon schijnt de hele dag, maar vaak wel door sluierbewolking. Zonder deze wolken zou de zon UV-Index 5 kunnen halen, maar door de sluierwolken zal het veelal bij zonkracht 3 of 4 blijven. Ben je midden op de dag langere tijd buiten dan is het gebruik van zonnebrandcrème wel aan te raden. Ook komt er zaterdag flink wat pollen in de lucht. Heb je last van hooikoorts lees dan zeker ook dit artikel over de vroege start van het graspollenseizoen.

De wind is zaterdagmiddag overwegend matig en waait uit het zuidwesten. Op grote schaal wordt het 20 tot 23 graden. Op de Ardense toppen en in de kustregio blijft het kwik iets onder 20 graden steken.

In de nacht naar zondag is er veel bewolking en kan hier en daar een beetje motregen vallen. De wind draait van zuidwest naar noordwest en voert koelere lucht aan. De temperatuur daalt naar waarden tussen 7 en 10 graden.

Zondag: aanmerkelijk koeler

Op de tweede weekenddag wordt het met 12 tot 16 graden een stuk minder warm dan zaterdag. De hoogste maxima zijn voor het zuiden van Luxemburg, de laagste maxima voor de Ardense toppen en de kustregio. De dag begint met veel wolken, maar vanaf het noordwesten breekt de zon door en in de namiddag is het wisselend bewolkt. Er waait een zwakke tot matige wind uit het noordwesten of westen. Hiermee is het heerlijk weer voor een fietstocht of een lange (bos)wandeling. Aan het einde van de dag is een lokale bui niet uitgesloten.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht