Weekendweer: regen, maar ook zon

16 november 2023, 13:35

Hou de paraplu begin deze week nog maar bij de hand zoals hier in Antwerpen. Foto: Adobe Stock / Ronny

Op de ene weekenddag is het wolkendek gesloten en trekt een regengebied over het land. Op de andere weekenddag zien we regelmatig de zon, al komt het ook tot buien. Ook zit er een flink temperatuurverschil tussen beide dagen. Lees alle details in dit weekendweerbericht.

Deze namiddag is het bewolkt en valt op veel plaatsen regen. Vooral in de zuidelijk helft van het land kan behoorlijk veel vallen. Het wordt 5 tot 9 graden. Morgen wordt een rustige novemberdag met nauwelijks wind, af en toe zon en een enkele bui. Alle details lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Lees ook het laatste nieuws over de wateroverlast en overstromingen.

Zaterdag: regenzone, maxima pas in de avond

Zaterdag start vrij koud met in de vroege ochtend landinwaarts temperaturen rond het vriespunt. Op veel plaatsen is het aanvankelijk nog droog, maar in West-Vlaanderen kan al snel in de voormiddag regen vallen. Rond het middaguur valt regen in de westelijke helft en vooral tijdens de eerste helft van de namiddag kan het in het hele land flink doorregenen. Ga jij naar de intocht van Sinterklaas in Antwerpen? Pak dan een paraplu mee of trek regenkleding aan.

De temperatuur ligt zaterdagmiddag rond 8 graden en er waait een matige zuidenwind. Tegen het avonduur draait de wind naar zuidwest en voert zachte lucht aan. De maxima van zaterdag worden pas in de avond bereikt met circa 10 graden in het centrum en de Kempen en 13 graden in West-Vlaanderen.

Zondag: zon, buien en vrij veel wind

Op zondag wordt het 10 graden op de Ardense toppen en 13 of 14 graden in Laag- en Midden-België. Het weerbeeld bestaat uit een afwisseling van buien en zonnige momenten. De zuidwestenwind is landinwaarts matig of vrij krachtig en rond buien vlagerig. Aan de kust waait een krachtige zuidwestenwind (6 Bft) met rukwinden tot 70 km/uur.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog