Regen verwacht bij Sinterklaasintocht

14 november 2023, 13:50

Intrede intocht sinterklaas grijs weer met buien. Foto: Jannes Wiersema

Komende zaterdag arriveren de Sint en zijn pieten met de boot in Antwerpen. Het is dan ongeveer 9 graden. Hoe groot de kans op regen is lees je in dit artikel.

Het is al wekenlang nat herfstweer en deze week vormt hierop geen uitzondering. Deze middag valt er in grote delen van het land veel regen, ook in West-Vlaanderen waar al sprake is van grote wateroverlast.

Ook de komende dagen staan buien op het programma. Toch zijn er ook droge perioden met af en toe zon. Alle details over het weer tot zaterdag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Regen op zaterdag neemt zachte lucht mee

Zaterdagochtend start droog en behoorlijk fris met slechts een graad of 4 in Antwerpen. Gedurende de ochtend raakt het geheel bewolkt en een regengebied trekt vervolgens van west naar oost over het land. De Sint zal toekomen om 14:00 uur en mogelijkerwijs is de meeste neerslag van zaterdag dan al gevallen, maar de kans dat het tussen 14:00 en 15:30 al helemaal droog is in Antwerpen is heel klein.

De temperatuur ligt rond 9 graden en er waait een matige zuidenwind (3 of 4 Bft). Na het regengebied stijgt de temperatuur nog een beetje. De maximumtemperatuur van zaterdag in Antwerpen, 12 of 13 graden, wordt pas in de avond bereikt.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog