Meteovista
Meteovista
  weekend-zon-bgoud

  Zomers weekend, zondag later buien

  Aangemaakt: 16 jul 2020, 14:56 uur

  Komend weekend wordt het behoorlijk zomers. Vooral op zaterdag wordt het in het centrum en de Kempen zomers warm met 25-27 graden. Zondag wordt het 20-25 graden. Op zaterdag blijft het vrijwel overal droog en schijnt de zon regelmatig. De zon kan wel fel schijnen met tussen 12:00 en 15:00 uur zonkracht 7-8. Zondag kan zeker landinwaarts nog een aardige dag worden, maar in het westen is het meer bewolkt met al vrij vroeg op de dag kans op buien.

  Morgen is het half tot zwaar bewolkt met plaatselijk een lichte bui. In de loop van de middag breekt de zon vanuit het westen steeds beter door. Het wordt 22-24 graden. In de Ardennen is het koeler met 19-20 graden.

  Zaterdag belooft een mooie zomerdag te worden met een mix van zon en wolken. Een lokaal buitje is vooral in het oosten niet uitgesloten, maar op verreweg de meeste plaatsen blijft het droog. In het centrum en de Kempen kan het zomers warm worden met 25-27 graden. In de Ardennen en West-Vlaanderen stijgt de temperatuur naar 21-24 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidwesten tot westen.

  De luchtvochtigheid is vrij hoog en daardoor voelt het soms benauwd aan, maar de wind maakt voor het gevoel veel goed. Het is prima weer om erop uit te trekken en dat kan in T-shirt en korte broek. Wel is het oppassen voor de krachtige zon. Met zonkracht 7-8 kan een lichte huid al in een kwartier verbranden.

  Zondag binnenland waarschijnlijk beter weer dan kustregio

  Voor zondag is de verwachting nog behoorlijk onzeker. In het binnenland blijft het waarschijnlijk een groot deel van de dag droog. Met een mix van wolken en zon en 23-25 graden is het aangenaam zomerweer. In de West-Vlaanderen wordt het maximaal 20-22 graden en vlak aan de kust wellicht maar 18 graden. Hier is het meer bewolkt met grotere kans op buien. In de namiddag steekt een vrij krachtige noordwestenwind op en daardoor zet de temperatuur een daling in.

  Er is kans dat ook het binnenland zondagmiddag al vrij snel met buien te maken heeft. Aan de andere kant is het ook mogelijk dat het een groot deel van de dag nog prima weer is in de kustregio.

  Check voor de laatste ontwikkelingen het meest uitgebreide weerbericht van België.

  Volgende week licht wisselvallig

  Na het weekend is op maandag nog kans op een bui. Dinsdag en woensdag blijft het waarschijnlijk droog. Het is iets koeler dan normaal met maxima van 18-22 graden. Gemiddeld komt de middagtemperatuur in juli uit tussen 22 graden in West-Vlaanderen en 24 graden in Limburg.

  In de tweede helft van de week neemt de kans op wat warmer weer toe. Wel stijgt vanaf donderdag ook de buienkans weer.

  Foto: Bart Goudeseune

  Door: Johnny Willemsen