Meteovista
Meteovista
  verstappen-anp-remkodewaal

  Zomers Italiaans raceweekend, mogelijk bui op zondag

  Aangemaakt: 02 sep 2020, 11:26 uur

  Na de GP afgelopen weekend in ons land gaat het F1 seizoen verder met twee raceweekenden in Italië. Komend weekend staat de klassieker in Monza op het programma. Het is zomers warm en op vrijdag en zaterdag volop zonovergoten. Zondagmiddag tijdens de race is het wisselend bewolkt en neemt de kans op een bui toe.

  Op vrijdag en zaterdag is het zonovergoten zomerweer in de voorstad van Milaan. Het wordt circa 28 graden. Het asfalt van het Autodromo Nazionale Monza zal flink heet zijn, zeker tijdens de trainingssessie op vrijdagmiddag en tijdens de kwalificatie zaterdagmiddag.

  Kleine kans op (onweers)buien tijdens de race

  Zondag start zonovergoten en de temperatuur loopt op naar circa 27 graden. In de middag ontstaan steeds grotere stapelwolken in Noord-Italië en gedurende de middag neemt de kans op een bui toe. Dit kunnen gelijk fikse onweersbuien zijn.

  Wel is het zo dat de huidige verwachting de buien vooral in de bergen ten noorden en noordoosten van het circuit geeft. De kans dat het tijdens de race tot een bui boven het circuit komt is circa 15%. De race start zondag om 15:10 uur.

  Volgend raceweekend ook in Italië

  Volgende week staat de GP van Toscane op het programma op het Mugello Circuit. Het vooruitzicht geeft grote kans op wisselvallig weer op 11-13 september. Ook op 1 november vindt nog een GP plaats in Italië. De GP van Emilia-Romagna wordt dan gehouden in Imola.

  Foto: ANP / Remko de Waal

  Door: Johnny Willemsen