Heet met hoge luchtvochtigheid bij wedstrijd Rode Duivels

21 juni 2021, 14:55

Het is zeer heet in het Russische Sint-Petersburg met vanmiddag een maximumtemperatuur van 34 graden. Vanavond tijdens de wedstrijd is het nog altijd een graad of 27. Door de hoge luchtvochtigheid is het drukkend warm. Een onweersbui is niet uitgesloten.

In Sint-Petersburg is sprake van een hittegolf met gisteren al 32 graden, vandaag 34 graden en morgen mogelijk zelfs 35 graden. ’s Nachts wordt het niet kouder dan een graad of 23.

Gelukkig spelen onze duivels pas om 21:00 uur. Met 27 graden is het dan niet meer zo heet als overdag. Wel is het drukkend warm door een hoge luchtvochtigheid. In de regio is kans op onweersbuien, maar de kans op een bui precies boven het stadion tijdens de wedstrijd is slechts 10%.

Weer wellicht eerder een voordeel?

Voetballen met deze temperaturen is geen sinecure. Gelukkig is Finland de tegenstander. Waarschijnlijk zijn de Finse voetballers deze hitte nog minder gewoon dan de Rode Duivels.

In België grotendeels droge avond

Tijdens de wedstrijd is het in België op de meeste plaatsen droog. In West-Vlaanderen is wel nog een buitje mogelijk en naarmate de wedstrijd vordert neemt ook vanaf Frankrijk de buienkans in de zuidelijke regio’s toe. Met rond 22:00 uur temperaturen van 13-16 graden is het nochtans sowieso geen avond voor tv-schermen buiten.

Hoe het weer de komende dagen wordt lees je in het uitgebreide weerbericht voor België.

Foto: Adobe Stock / weyo

Door: Johnny Willemsen

Reageer via Facebook