Weekverwachting: fraai lenteweer op komst

22 mei 2023, 10:40

Insmeren met zonnebrandcrème is deze week zeker aan te raden. Foto: Adobe Stock / manuta

Vandaag is het nog vrij warm met op uitgebreide schaal temperaturen van 20 graden of meer. De komende dagen wordt het tijdelijk een stuk minder warm, alvorens het in de tweede helft van de week weer warmer wordt. Wat voor weerbeeld je daarbij kunt verwachten lees je in deze weekverwachting.

Deze maandag beginnen we met flink wat laaghangende wolkenvelden. Vanmiddag breekt de zon steeds vaker door en uiteindelijk stijgt de temperatuur naar 15 graden vlak aan zee tot een graad of 23 in de Kempen. Lees het weer voor deze middag, vanavond en komende nacht in meer detail in ons uitgebreide weerbericht.

Tijdelijk iets frisser

Doordat de wind uit noordelijke richtingen komt krijgen we op dinsdag en woensdag te maken met beduidend lagere temperaturen dan voorgaande dagen. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 13 graden in de Ardennen tot lokaal 18 graden in Laag-België. Dat is een stuk frisser dan de 17 tot 20 graden die gebruikelijk zijn voor eind mei.

Het weerbeeld is echter zeker niet onaangenaam. Dinsdag is er nog wel flink wat bewolking aanwezig, maar neerslag valt er niet. In de loop van de dag gaat de zon steeds vaker schijnen en woensdag schijnt de zon gedurende de hele dag uitbundig.

Insmeren!

Donderdag verandert er weinig aan het weerbeeld . De wind zoekt iets meer de oosthoek op waardoor mildere lucht wordt aangevoerd. De temperatuur stijgt op donderdag naar 15 tot 20 graden. Hierbij schijnt de zon volop en is het dus zeer aangenaam op lekker buiten te zijn.

Vergeet echter jezelf zeker niet in te smeren! De zon schijnt dan tussen 12:00 en 16:00 uur namelijk met zonkracht 7 in een groot deel van het land. Daarmee kun jouw onbeschermde huid al binnen een kwartier verbanden.

Lees ook: dit is de kracht van de zon

Mogelijk zonnige en warme Pinksteren

Vrijdag en zaterdag wordt het schitterend weer om buiten te zijn. De zon schijnt volop en op uitgebreide schaal wordt de 20 graden weer behaald. De verwachting voor Pinksteren is nog wat onzeker, maar de kans is vrij groot dat ook de pinksterdagen zonnig en warm verlopen. Neerslag zit niet in de vooruitzichten, maar er bestaat wel een kans dat we vanaf zondag weer richting een kouder weertype gaan.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog