Weekendweer: voorlopig blijvend wisselvallig

23 maart 2023, 08:30

Buien zorgen soms ook voor mooie plaatjes! Foto: Peter

We hebben te maken met ronduit wisselvallig en soms onstuimig weer. Vandaag trekt een aantal stevige buien over het land en ook dit weekend kan het soms flink plenzen. Komt er nog een eind aan het wisselvallige weer?

Vrijdagochtend is het bewolkt en op veel plaatsen is het even droog. In de loop van de dag gaan weer pittige buien ontstaan, mogelijk met onweer, hagel en windstoten. De maxima liggen tussen 10 en 14 graden.

Lees meer over het weer van vandaag in ons uitgebreide weerbericht

Weinig verandering op zaterdag

Wie buitenactiviteiten gepland heeft op zaterdag moet toch rekening houden met een nat pak. Opnieuw ontstaan verspreid felle buien die gepaard kunnen gaan met onweer, hagel en windstoten. Toch kan het tussen de buien door soms even opklaren, waardoor de zon af en toe te zien is. Het wordt minder zacht dan afgelopen dagen met 7 graden in Hoog-België tot 12 graden in Limburg.

Regenachtige afsluiter van de week

Nadat de zomertijd is ingegaan in de nacht van zaterdag op zondag, gedraagt het weer zich daar absoluut niet naar. De zon is verscholen achter een dik pak bewolking en het regent van tijd tot tijd flink. Al met al is het dus prima weer om bijvoorbeeld je huis op te schonen. Met een naar het noorden draaiende wind wordt daarnaast ook steeds koudere lucht aangevoerd, waardoor maxima niet hoger pieken dan 3 tot 7 graden. In de Ardennen kan de regen uiteindelijk zelfs over gaan in (natte) sneeuw, waardoor een regionale witte wereld daar niet uitgesloten is.

Wisselvalligheid houdt aan

Ook maandag is het vrij koud voor de tijd van het jaar met maximaal zo’n 2 tot 7 graden. Daarbij is ook kans op winterse buien. De dagen daarna raken we het koude weer kwijt, maar de wisselvalligheid blijft aanhouden, dus voorlopig kan je regenjas nog regelmatig aan.

Donny de Koning

Donny de Koning

Presentator en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht