Meteovista
Meteovista

  Koud weer tijdens de herfstvakantie

  Aangemaakt: 24 okt 2019, 13:21 uur

  Morgen wordt het op grote schaal 15-16 graden, maar volgende week wordt het opmerkelijk frisser. Halverwege de week komt de maximumtemperatuur op grote schaal uit op slechts 9-10 graden. Vakantiegangers doen er dus goed aan om warme kleren in te pakken. Daarnaast is het prima weer voor een herfstwandeling, want de kans op neerslag is klein.

  Morgen is het prima weer met temperaturen die aan de warme kant zijn voor deze tijd van het jaar. Het wordt op de meeste plaatsen 15-16 graden. In de Oostkantons wordt het iets frisser met 12-14 graden. Morgenavond wordt het op een aantal plaatsen echt herfstweer. Vooral aan de kust gaat het stevig waaien met kans op windstoten tot 60 km/uur. In de rest van het land staat een matige zuiden- tot zuidwestenwind. Vanaf het westen trekken enkele buien het land over.

  Zaterdag mooiste dag van het weekend

  Zaterdag wordt het heerlijk weer om eropuit te trekken. Het kwik stijgt naar 17-19 graden. In de Ardennen wordt het een graad of 16. De zon laat zich regelmatig zien. Vooral in het oosten kan regelmatig genoten worden van de zon. Zondag is de regenjas wel even nodig. Een regengebied trekt over het land en de maxima komen iets lager uit dan de dagen daarvoor. Het wordt 11-15 graden.

  Kouder weer op komst

  Na het weekend daalt de temperatuur nog iets verder. Maandag belooft het 8-12 graden te worden, maar in combinatie met de matige noordwestelijke wind kan het zelfs enkele graden kouder aanvoelen. De rest van de week lijkt de temperatuur ook op vrij lage waarden uit te komen. De kans op regen is klein. Met een afwisseling van zon en wolkenvelden is het vaak prima weer om naar buiten te gaan. In de ochtenden is lokaal kans op mist. Vooral in het oosten kan het een tijdje duren voordat de mist oplost. Ook kan het hier in de nacht en vroege ochtend een graadje vriezen. In het hele land kan het in de nachten soms aan de grond licht vriezen.

  Vanaf woensdag worden de weersverwachtingen wat onzeker. Er is kans dat de maxima rond een graad of 11 blijven uitkomen, maar ook dat het nog 1-2 graden koeler wordt. De kans op neerslag neemt wel iets toe.

  De actuele weersverwachting vind je hier.

  Foto: Ben Saanen

  Door: Marlotte van der Heiden