Weekverwachting: afwisselende week richting Pasen

25 maart 2024, 12:50

Weekverwachting
Komende week start nog vrij vriendelijk. Foto: Ben Saanen

Na een weekend met pittige buien is de nieuwe week een stuk rustiger van start gegaan. Zowel maandag als dinsdag is het weerbeeld vriendelijk met droge condities en een mix van wolken en zon. Toch is het verstandig de paraplu later in de week bij de hand te houden. Daarover lees je meer in deze weekverwachting!

Vandaag is er een afwisseling van wolken en zon. Bij slechts een zwakke tot matige wind uit verschillende richtingen wordt het 10 tot 13 graden. Lees meer over het weer van vandaag in ons uitgebreide weerbericht.

Overdag vaak droog

Het droge weerbeeld van maandag zet zich dinsdag grotendeels voort. Daarbij zijn er eerst nog enkele zonnige perioden, maar in de loop van de dag wordt de bewolking vanuit het zuiden wel wat dikker. Daarnaast wordt er met een matige zuidenwind ook wat saharastof meegevoerd, waardoor de zon het nog wat moeilijker krijgt om te schijnen. 

Met die zuidenwind wordt het overigens wel vrij zacht met maxima van 14 tot 16 graden. Al met al zijn dat prima temperaturen om een wandeling te maken. Toch is het verstandig dat overdag te doen, want in de avond neemt vanuit het zuiden de kans op wat regen toe.

Woensdagochtend trekt de regen richting Nederland en daarna volgt een mooie voorjaarsdag. In de middag is er nog kans op een bui, maar op de meeste plaatsen bepalen zon en wolkenvelden het weerbeeld. Het is met zo’n 12 graden iets minder zacht dan dinsdag en er staat overwegend matige wind uit zuidelijke richtingen.

Wisselvalliger richting Pasen, maar ook zachter

Net als woensdag start ook de donderdag met een regenzone die al snel richting het noordoosten wegtrekt. De rest van de dag bestaat uit een afwisseling van zon, wolken en nog enkele buien. De temperatuur ligt tussen 8 graden in Hoog-België en 12 of 13 graden elders. De stevige zuid- tot zuidwestenwind laat het een stuk kouder aanvoelen, zeker aan de kust. Vrijdag neemt de wind weer wat in kracht af, maar in plaats daarvan staan er buien op het programma. Het is met een graad of 15 iets zachter dan donderdag.

Het weekend staat in het teken van zeer zacht en vrij wisselvallig weer. Zaterdag is vooral de westelijke helft van ons land gevoelig voor buien, in het oosten is het vaker droog, maar veel zonuren zitten er ook daar niet in. Het is dan een graad of 15. Zondag, de start van Pasen, verloopt zeer zacht met maxima van 17 of 18 graden. Het is grotendeels droog, maar bij het zoeken naar paaseieren is een enkele bui niet uitgesloten. Op Paasmaandag is het een aantal graden koeler en er staat flink wat regen in de verwachting, dus dan moet je de paraplu zeker meenemen!

Donny de Koning

Donny de Koning

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht