Meteovista
Meteovista
  Mist

  Weekendweer: droge dagen en vrij koude zondag

  Aangemaakt: 26 nov 2020, 10:20 uur

  Het komende weekend verloopt droog en zondag is het beduidend kouder dan zaterdag. Zaterdagmiddag wordt het 8-9 graden en zondag wordt het slechts 3-5 graden. Deze temperatuurverwachting is nog wel wat onzeker en dat hangt af van de hoeveelheid zonneschijn. Tijdens de nachten neemt de kans op vorst toe. 

  Beide weekenddagen starten namelijk met mist en lage bewolking. Op zaterdag is vooral voor Vlaanderen de kans groot dat het grootste deel van de dag grijs verloopt. Ten zuiden van Samber en Maas is het in de namiddag waarschijnlijk zonnig. Het wordt 8 graden in Vlaanderen tot mogelijk 10 graden in de Gaume. De wind is zwak en waait uit het oosten of noordoosten.

  Zondag kan het ochtendgrijs in de loop van de dag in het hele land verdwijnen. Dit gebeurt dan waarschijnlijk als eerste in het oosten van het land. Met 5 graden in Vlaanderen tot maximaal 3 graden in de hoge delen van de Ardennen is het beduidend kouder dan zaterdag. De matige noordoostenwind maakt het voor het gevoel met 0-2 graden nog wat kouder.

  Ook nachten steeds kouder

  In de nacht naar zaterdag is de kans op vorst nog klein. Op de meeste plaatsen wordt het niet kouder dan 3 graden. Alleen in de Oostkantons kan het kwik net onder het vriespunt komen.

  De nacht van zaterdag naar zondag verloopt kouder met minima rond het vriespunt. In de Ardennen kan het 2-3 graden vriezen. Hoe de minima precies uitpakken hangt af van hoe snel mist en lage bewolking ontstaan. Daar waar dit het langst uitblijft daalt de temperatuur het meest.

  De nacht naar maandag belooft nog wat kouder te worden met in vrijwel het hele land 1-3 graden vorst en in de Oostkantons matige vorst.

  Weten wat voor weer het na het weekend wordt? Lees dan het meest uitgebreide weerbericht van België.

  Foto: ANP / Roos Koole

  Door: Johnny Willemsen