Weekverwachting: na regen komt zonneschijn

26 februari 2024, 11:12

Weekverwachting
Zonnig in Aalst. Foto: Yannick Damen

Deze maandag regent het van tijd tot tijd, maar komende dagen is het vaak droog met zon. Lees er meer over in deze weekverwachting.

Het is deze hele maandag ronduit nat. Grote delen van de dag ligt het kwik rond een graad of 6 en de stevige noordoostenwind maakt het voor het gevoel een aantal graden kouder. Lees meer over het weer van vandaag, vanavond en komende nacht in ons uitgebreide weerbericht.

Twee droge dagen met zonneschijn

Dinsdag en woensdag zijn twee goede dagen voor buitenactiviteiten zoals wandelen of fietsen.

Dinsdag start wisselend bewolkt met in het westen meer zonneschijn dan in de oostelijke helft van het land. Gedurende de dag breiden de opklaringen uit en in de namiddag breekt ook in de Ardennen de zon door. Het wordt 6 tot 10 graden en doordat de wind veelal slechts zwak is voelt het aangenaam aan buiten.

Na een nacht met landinwaarts op veel plaatsen lichte vorst stijgt het kwik woensdag naar 6 graden in de Ardennen en 9 tot 11 graden in Laag- en Midden-België. Het blijft droog met een afwisseling van wolken en zonnige perioden.

Weer voor donderdag wat onzeker

Schrikkeldag start droog en waarschijnlijk in een groot deel van het land zelfs zonnig. Het wordt 9 tot 12 graden bij een matige zuidenwind. Vanaf het westen neemt de bewolking toe en volgt regen. Het kan zijn dat het in de namiddag al op veel plaatsen regent. In een langzamer scenario blijft de regen tot ver in de namiddag beperkt tot alleen het westen.

Geen winterweer

Ook de dagen daarna is van winterweer geen sprake met in Brussel maxima van 10 of 11 graden en minima rond 5 graden. Dagelijks is de zon te zien, maar het komt ook elke dag tot regen of een bui. De wind waait voorlopig uit het zuiden of zuidwesten.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht