Dit wordt het weer tijdens het paasweekend

29 maart 2021, 13:25

Deze week is het volop lente met flink wat zonneschijn en aangename temperaturen. Maar zet dit weertype ook door tijdens het lange paasweekend? In dit artikel lees je alles over het weer met Pasen.

De komende dagen staat prachtig lenteweer op het programma! Deze namiddag wordt het 16-21 graden, maar de komende dagen stijgt de temperatuur op veel plaatsen ruim boven 20 graden. Met deze waarden is het zeer zacht voor deze tijd van het jaar. Normaal is het eind maart 9-13 graden. Op veel plaatsen is het dus ongeveer 10 graden warmer dan het klimaatgemiddelde! Omdat er weinig wind staat, voelt het zelfs nog wat warmer aan dan de thermometer aangeeft.

Weersomslag in de aanloop naar Pasen

Ook donderdag zijn er flinke zonnige perioden, maar er gaat wel iets veranderen in vergelijking met de eerste helft van de week. De zuidenwind heeft plaatsgemaakt voor een noordenwind en daarmee wordt koude lucht naar onze streken gevoerd. In de kustregio’s blijft het kwik daardoor steken op 11 tot 13 graden. In het binnenland duurt het wat langer voordat de koude lucht de temperatuur naar beneden drukt en daar kan het in de namiddag nog circa 20 graden worden met de hoogste temperaturen in de Gaumestreek.

Paashaas tussen de paardenbloemen. Foto: Rob Beckers

Er zijn ook veel droge perioden met zon tijdens het paasweekend. Foto: Rob Beckers

Kouder met kans op een lokale bui

Tijdens Goede Vrijdag is het gevoelig kouder met maxima van 8 tot 13 graden. De zon heeft de beste papieren in het zuidoosten van het land en in de Gaumestreek kan het nog 15 graden worden. Elders schijnt de zon geregeld, maar er zijn ook wat wolkenvelden waar de zon schuil achter gaat. Door de koude noordenwind kan het zeker in de schaduw best fris zijn en warme kleding is dan ook geen overbodige luxe, zeker als je lang buiten verblijft. Het blijft zo goed als droog en ook zaterdag is de kans op een bui vrij klein.

Tijdens Pasen wisselen zon en wolkenvelden af. De kans op een bui neemt wel iets toe in vergelijking met de start van het paasweekend. Er zijn ook veel droge perioden, waarbij je naar buiten kan voor een wandeling of om eieren te zoeken. De temperatuur komt met de paasdagen waarschijnlijk uit op 9-13 graden, maar de verwachting laat wel wat onzekerheid zien. Er is een mogelijkheid dat de temperatuur stijgt richting 15 graden, maar het kan ook juist nog wat kouder uitpakken.

Houd de ontwikkelingen van het weer tijdens Pasen bij via ons uitgebreide weerbericht en nieuwsblog!

Hoofdfoto: Simone Genna

Door: Roosmarijn Knol

Reageer via Facebook