Meteovista
Meteovista
  Natuur vroeg in bloei

  Zo zacht wordt het komend weekend

  Aangemaakt: 30 jan 2020, 14:39 uur

  De temperatuur gaat omhoog en komende dagen kan het op verschillende plaatsen 12-13 graden worden. Daarbij hoeven we niet op de zon te rekenen. Het is juist grijs en het regent regelmatig. Regionaal valt 20-30 mm en lokaal wordt 40 mm verwacht. Ook staat er een stevige zuidwestenwind en daar hebben we het zachte winterweer juist aan te danken.

  Het zachte winterweer krijgt de komende dagen een extra impuls. Vrijdag kan het in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg ruim 12 graden worden. In Ukkel is het met 12 graden ruim 6 graden warmer dan normaal.

  De hoge temperaturen gaan niet samen met zonnig weer. Het is juist bewolkt en daarbij kunnen we af en toe ook motregen verwachten. Sporadisch zou de zon even kunnen doorbreken, maar daarna raak het snel weer bewolkt.

  Ook in het weekend is het warmer dan normaal en in de nacht naar zaterdag is het even warm als overdag. Zaterdag overdag is het bewolkt en net met perioden met regen. In de middag zijn er buien en kan het tussendoor een tijdje droog blijven. Het is dan grijs, onstuimig en het wordt op grote schaal 12-13 graden.

  Regionaal kletsnat

  Zondag wordt het net iets minder zacht. Wel blijft het grijs en wisselvallig met vooral in de ochtend perioden met regen. Ook dan staat er een onstuimige zuidwestenwind. Op verschillende plaatsen kan in het weekend 20 mm regen vallen en lokaal kan het totaal stijgen naar 30-40 mm.

  Na het weekend is het aanvankelijk wisselvallig en zacht. Later in de week neemt de kans op neerslag af en kunnen we weer wat zon verwachten. De middagtemperatuur daalt dan naar 3-8 graden.

  Foto: ANP

  Door: Matthijs van der Linden