Meteovista
Meteovista
  weerfoto30juliBS

  Weekendweerbericht: tropische vrijdag, weekend afkoelend

  Aangemaakt: 30 jul 2020, 12:14 uur

  Het is vrijdag de warmste dag van het jaar met maxima van 32 tot lokaal 37 graden. Zaterdag is het drukkend warm met 24-31 graden en later kans op enkele regen- en onweersbuien. Vanaf zondag is het normaal Belgisch zomerweer met zon, wolken en kans op buien. De temperatuur ligt tussen 20 en 25 graden.

  Juli 2020 was te koude maand, maar juist op laatste dag van de maand weet de temperatuur nog naar tropische waarden te stijgen. Bij volop zonneschijn en een meest matige oostenwind stijgt de temperatuur naar 32 tot lokaal 37 graden. Ook op de stranden is het goed toeven met maxima van 32-34 graden. De verkoelende zee, met een temperatuur van een graad of 20, maakt de stranddag helemaal af.

  Let op de hoge zonkracht, want verbranding ligt op de loer. De zonkracht is 7 en de onbeschermde huid kan na 15 minuten verbranden.

  Hitte van korte duur

  Na een lokale tropennacht met minima van 19-21 graden, is het zaterdag niet meer zo heet. Het is wel broeierig warm. In de westelijke kustgebieden is het best aangenaam met 23-25 graden. Landinwaarts is het zomers warm met maxima van 26-29 graden en in de Kempen is het nog tropisch met 30-31 graden. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en in de ochtend is hier en daar al een bui mogelijk. Vooral later op de dag is landinwaarts kans op enkele stevige regen- en onweersbuien.

  Vanaf zondag Belgisch zomerweer

  Zondag is de zomerse warmte weer voorbij. De wind waait uit het westen en voert minder warme lucht aan. De temperatuur stijgt naar 20 tot 25 graden. Het weerbeeld laat een mix zien van zon, stapelwolken en een enkele bui.

  De kans op buien is ook begin volgende week aanwezig. De temperatuur wordt nog wat lager en ligt dinsdag tussen 18 en lokaal 22 graden. Vanaf woensdag is het weer vaker droog en is de zon ook volop van de partij. Mogelijk wordt het dan ook weer enkele graden warmer.

  Foto: Ben Saanen

  Door: Rico Schröder