Dinsdag nog kletsnat, na woensdag droog en zonnig tijdens Giro

06 mei 2024, 15:40

Sport
Giro op 6 mei 2024. Foto: ANP / AFP / Luca Bettini.

De wielrenners in de Giro d'Italia krijgen met name op dinsdag nog te maken met flink wat regen. Er trekken over het noordwesten van Italië dan talrijke buien.

Tijdens de vierde etappe van Acqui Terme naar Andora dinsdag moeten de renners en toeschouwers rekening houden met flink wat water. Lokaal kunnen de hoeveelheden die dag oplopen tot circa 20 millimeter. De temperatuur ligt hierbij tussen de 15 en 19 graden.

Ook woensdag in de rit van Genua naar Lucca kan er nog een enkele bui voorkomen, maar het is dan wel vaker droger dan op dinsdag. De zon schijnt regelmatig en het wordt een graad of 20.

De dagen erna trekt het peloton verder zuidwaarts, om na aankomst in Napels weer richting het noorden te trekken. De neerslagkansen zijn dan nihil, de zon schijnt regelmatig en de temperatuur loopt flink op. Vanaf donderdag kan het zelfs zomers warm worden met 25 graden.

Bij aanvang van de derde etappe maandag voert de Sloveen Tadej Pogacar van UAE Team Emirates het klassement van de roze trui aan. Hij heeft 45 seconden voorsprong op zijn naaste belagers Geraint Thomas en Daniel Felipe Martínez.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht