Meteovista
Meteovista

  Kans op buien tijdens GP-weekend Eifel

  Aangemaakt: 07 okt 2020, 13:32 uur

  Voor het eerst sinds 2013 wordt de F1 GP van de Eifel op de Nürburgring weer gereden. Vaak zorgt het weer op het legendarische circuit voor spetterende verrassingen, maar is dat ook dit jaar zo?

  Regen is er dit jaar bij de Formule-1-races op zondag nog niet geweest. De laatste keer dat de regenbanden tijdens de race nodig waren was bij de GP van Hongarije op 19 juli. Toen regende het voor de wedstrijd, maar was het tijdens de race zelf droog. De laatste échte regenrace is alweer ruim een jaar geleden, in Duitsland nota bene. De GP van Duitsland in Hockenheim verliep toen kletsnat.

  Zo nat wordt het op de Nürburgring

  Zo nat als vorig jaar in Hockenheim lijkt het dit jaar in de Eifel niet te worden. Zondag is wel kans op een enkele bui, maar waarschijnlijk blijft het tijdens de race droog. In de loop van de middag neemt de buienkans toe, dus als er een bui ontstaat is dat waarschijnlijk richting het einde van de race. Er is vrij veel bewolking en met slechts 8 graden is het kil op de Nürburgring.

  Tijdens de vrije trainingen op vrijdag en zaterdag en bij de kwalificatie zaterdagmiddag is de kans op regen groter dan zondag. De coureurs moeten dus rekening houden met wisselende weersomstandigheden en misschien zijn de regenbanden wel nodig. Op vrijdag kan wat lichte regen of motregen vallen. Daardoor ligt de baan er niet alleen nat bij, ook is het zicht slecht. Zaterdag valt de neerslag in de vorm van buien en dan zijn er ook droge perioden. Vrijdag is het met 13 graden nog vrij zacht, zaterdag wordt het slechts 9 graden.

  Foto: ANP / EPA / Thomas Frey

  Door: Yannick Damen