Weerbericht krokusvakantie: meer zon en minder regen

07 februari 2024, 07:45

Foto: Wim van den Broek

De zon krijgen we volgende week veel vaker te zien dan deze week en het wordt minder nat. De temperatuur verandert na het weekend ook. In dit artikel lees je hoe alles over het weer tijdens de krokusvakantie.

Komende dagen is het nat. Zowel vandaag als morgen hebben we te maken met perioden van regen. Ook vrijdag start met regen, later op de dag is het vaker droog met hier en daar een bui. Daarbij is het zacht met middagwaarden in de dubbele cijfers. Maxima van zo’n 6 graden zijn gebruikelijk begin februari. Lees meer over het weer van komende dagen in ons uitgebreide weerbericht.

Zacht weekend met wat regen

Ook in het weekend is het zacht. Op zaterdag wordt het 10 tot 13 graden, zondag komen de maxima met 8 tot 10 graden wat lager uit. Op beide dagen kan het af en toe regenen, maar geheel verregende dagen worden het niet. De wind waait uit het zuiden of zuidwesten en is veelal matig van kracht. Heb je carnavalsplannen dit weekend? Lees dan ons uitgebreide carnavalsweerbericht.

Rustig weer met enkele buien en geleidelijk meer zon

Volgende week houdt de wind zich rustig. Maandag en dinsdag komt het waarschijnlijk nog tot enkele buien. Gedurende de week neemt de neerslagkans af en breekt steeds vaker de zon door.

Het wordt aanmerkelijk kouder. Halverwege volgende week liggen de maxima waarschijnlijk tussen 3 en 6 graden in de Ardennen en tussen 6 en 8 graden in Vlaanderen. Tijdens nachten met brede opklaringen kan het lokaal een graadje vriezen, in de Ardense dalen en de Oostkantons is matige vorst mogelijk.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht