Meteovista
Meteovista
  herfstweer

  Weekend zeer zacht met kans op stevige buien

  Aangemaakt: 12 nov 2020, 10:24 uur

  Het weekend kent twee gezichten met op zaterdag overwegend droog weer of hooguit wat lichte regen. Zondag wordt het juist onstuimig en zal het vaker en harder regenen. Op beide dagen is het zeer zacht novemberweer met maxima van 14-16 graden. Het zachte weer gaat wel gepaard met veel bewolking en de zon laat zich alleen kortstondig zien.

  Zaterdag is het weer niet heel uitgesproken. Er zijn vrij veel wolkenvelden en in de middag kan de zon af en toe schijnen. De vraag of het droog blijft heeft geen eenduidig antwoord. Op veel plaatsen zal het droog blijven, maar lokaal kan wel wat regen vallen. Voor de zekerheid is een paraplu of een goede jas aan te raden. Dat het zacht wordt is wel duidelijk. De temperatuur stijgt naar 14-16 graden en in het oosten wordt het 12-13 graden. Normaal is het half november 7-10 graden.

  Wind en regen

  Zondag wordt het echt herfstachtig. Het is dan bewolkt met af en toe regen. In middag kan het wat langer regenen. Er wordt niet alleen lichte regen verwacht, maar ook enkele stevige buien. Dit is goed om te weten bij het maken van een lange wandeling. Het is ook onstuimig met een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind en in het kustgebied is de wind krachtig tot hard. Ondanks de wind en regen wordt het met 15-16 graden opnieuw zeer zacht. In Limburg kan het zelfs 17 graden worden en voor de tijd van het jaar is dat bijzonder zacht.

  Foto: Jannes Wiersema

  Door: Matthijs van der Linden