Weekend onstuimig en nat

13 december 2019, 07:05

ANP-kans-op-storm-aan-de-Belgische-kust-e1576187165405
ANP-kans-op-storm-aan-de-Belgische-kust-e1576187165405
ANP-kans-op-storm-aan-de-Belgische-kust-e1576187165405

De herfst draait op volle toeren dit weekend. Regen en wind bepalen het weerbeeld en er is zelfs een kleine kans op storm aan de kust! Lees snel verder om te weten te komen hoe hard het precies gaat waaien.

Zaterdag trekken buien over het land. Daarbij plenst het niet alleen, ook waait het stevig. In het binnenland staat een vrij krachtige zuidwestenwind en in de kuststreek waait het krachtig tot hard. Direct aan zee is de wind stormachtig (windkracht 8) en lokaal kan zelfs even stormkracht worden aangetikt (9 Bft.). Bovendien is kans op felle rukwinden van 75 km/uur in het binnenland en 90 km/uur aan zee. De wind neemt in de namiddag af.

In de loop van zaterdagmiddag trekken de meeste buien naar het noordoosten weg en breekt de zon door. Je kunt dan prima uitwaaien en nog even van de ondergaande zon genieten. Zaterdagavond raakt het bewolkt, slecht nieuws dus voor wie vallende sterren wil zien.

Zondag mooiste dag van het weekend

Na een onstuimige nacht met wederom veel wind is het zondag overdag een stuk rustiger. Er waait een matige en aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind. Er zijn flinke zonnige perioden en er trekken wolkensluiers over het land. Er is kans op enkele buien, maar veel plaatsen houden het droog. Het wordt 5 graden in de Hoge Venen tot 10 in de lage landsdelen. Daarmee is het een paar graden zachter dan normaal.

Na het weekend houdt de wind zich gedeisd. Wel blijft het wisselvallig en is het met temperaturen van circa 10 graden zacht.

Foto: ANP

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht