Onstuimig weer op komst!

16 februari 2022, 18:30

Storm op zee. Foto: Hanneke Lucasse.

Februari is een wisselvallig maand met soms veel wind, al is de meeste wind vaak wel voor Nederland weggelegd. Dat is de komende dagen niet anders. Maar ook bij ons kan het soms flink gaan waaien!

Vannacht en morgenochtend trekken er enkele buien over het land en aan zee kunnen daarbij rukwinden voorkomen tot 100 km/uur. Elders in het land schommelen we tussen 80 en 90 km/uur. Donderdag neemt de wind vanaf de middag in kracht af en 's avonds is het zelfs een tijdje heel rustig buiten. Ook verdwijnen de meeste buien tegen die tijd.

Een nieuwe storm nadert ons op vrijdag. Vooral Nederland kan daar echter veel wind van verwachten, mogelijk zelfs rukwinden van meer dan 130 kilometer per uur. Langs onze westkust gaat het waarschijnlijk om uitschieters tussen 90 en 110 km/uur en landinwaarts rond de 90 km/uur. Vlak aan zee kan het ook enige tijd stormen. Het hoogtepunt van de storm wordt de eerste helft van vrijdagavond verwacht. Lokaal kunnen deze windsnelheden voor overlast of schade zorgen.

Ook het weekend verloopt nog onstuimig met vooral zondagmiddag en -avond opnieuw veel wind met kans op hevige rukwinden. Van tijd tot tijd valt er dan ook regen. In de nieuwe week lijkt het geleidelijk rustiger te worden en neemt op de Hoge Venen de kans op een winterse bui toe. Winterweer van betekenis zit er voorlopig niet echter in in ons land.

Wouter van Bernebeek

Wouter van Bernebeek

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht