Meteovista
Meteovista
  weerfotoBE2301

  Vanaf zondag onstuimig en zacht

  Aangemaakt: 23 jan 2020, 14:41 uur

  Er is heel ander weer op komst, want vanaf zondag wordt het onstuimig en zacht. De wind is duidelijk aanwezig met maandagavond zelfs kans op zuidwesterstorm. Ook wordt zachte lucht aangevoerd waarin de temperatuur vaak stijgt naar dubbele cijfers en bovendien valt dagelijks regen.

  Het rustige, licht winterse weer maakt vanaf zondag plaats voor een zacht en onstuimig weertype. De wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land en naar krachtig tot hard aan zee. Maandagavond en in de nacht naar dinsdag is zelfs kans op een zuidwesterstorm.

  De temperatuur stijgt weer naar dubbele cijfers en komt maandag op 10-11 graden uit. Dinsdag tot en met donderdag is het met 9 graden een fractie minder zacht, maar dat is nog altijd ruim boven de normaal van 6 graden die geldt voor eind januari. Verder is het overwegend bewolkt en is dagelijks kans op regen.

  Tot en met zondag nog rustig, daarna onstuimig en zacht

  Tot in het weekend is het op veel plaatsen nog grijs en grauw met weinig ruimte voor de zon. Alleen ten zuiden van Samber en Maas kan de zon wat vaker schijnen. De dagen beginnen vaak met mist en regionaal kan de mist hardnekkig zijn. De temperatuur stijgt naar 4-6 graden.

  Zondag is er veel bewolking en in de loop van de dag neemt de kans op regen toe. De temperatuur komt al wat hoger uit en stijgt naar 5-9 graden.

  Foto: Ben Saanen

  Door: Rico Schröder