Winterweer eist ten minste een leven in Japan

25 januari 2023, 10:15

Kou
Hevige winter teistert grote delen van Japan. Foto: ANP/EPA/JIJI PRESS

De hevige sneeuwval en bittere kou hebben in Japan het leven gekost aan minstens een persoon en van twee mensen wordt onderzocht of hun dood verband houdt met het weer. Dat heeft de Japanse kabinetschef woensdag laten weten tijdens een persconferentie.

Grote delen van Japan, vooral aan de zijde van de Japanse Zee, kampen met veel sneeuw en harde wind. In de westelijk gelegen stad Maniwa viel in een etmaal een recordhoeveelheid van 93 centimeter sneeuw.

In het midden van Japan zorgde de sneeuw ervoor dat weggebruikers strandden op een snelweg. Meer dan driehonderd binnenlandse vluchten zijn geannuleerd en treindiensten opgeschort of vertraagd, aldus Japanse media. Mensen kwamen vast te zitten in minstens vijftien treinen die niet verder konden vanwege de sneeuw en zo'n drieduizend mensen strandden op twee treinstations in de stad Kyoto. Sommigen moesten er zelfs op de grond slapen.

Mogelijk heeft de harde wind ook een rol gespeeld in het zinken van een vrachtschip westelijk van Japan woensdag. Het extreme weer in Japan wordt veroorzaakt door een ongewoon koud weerfront en extreme lagedruksystemen en houdt naar verwachting tot donderdag aan.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht