Weekverwachting: grote verschillen

08 april 2024, 13:10

Weekverwachting
Mooie zonsondergang door Saharazand. Foto: Linda ( Vlinderlin)

We hebben een weekend achter de rug met heerlijk lenteweer. Blijft het deze week zo aangenaam of moeten we rekening houden met een heel ander weertype? Het antwoord hierop lees je in deze weekverwachting.

Vandaag is het nog zacht met maxima die uiteindelijk uitkomen tussen 18 en 21 graden. Ter vergelijking: normale waarden voor de tijd van het jaar liggen doorgaans tussen 11 en 15 graden. Een groot gedeelte van de dag is het droog, maar er komen ook enkele pittige buien voor. Lees verder het gedetailleerde weer in ons uitgebreide weerbericht.

Tijdelijk temperatuurdal

De temperatuur valt dinsdag beduidend lager uit dan de voorgaande dagen en daarmee laten we het zachte weer dus even achter ons. Het wordt niet veel warmer dan 8 graden in de Ardennen tot een graad of 13 in Laag-België. De lagere temperaturen gaan gepaard met enkele buien, maar ook veel wind. Hierdoor voelt het nog net iets frisser aan, waardoor een goede jas wel nodig is.

De dagen daarna is het vaak droog. Alleen donderdag kan vooral in de noordelijke helft wat lichte regen vallen. De lagere temperaturen waar we op dinsdag mee te maken krijgen lijken niet lang stand te houden. Woensdag kan het lokaal alweer 15 graden worden en met flink wat ruimte voor de zon is het dan prima weer om erop uit te trekken. Donderdag is het met 14 tot 17 graden nog wat zachter.

Opnieuw een lenteachtig weekend?

Richting het weekend lijkt de temperatuur alleen maar verder op te lopen. Zaterdag wordt waarschijnlijk de warmste dag van de week en is de kans groot dat we op veel plekken in het land een lenteachtige 20 graden gaan halen. Met flink wat ruimte voor de zon is het dan heerlijk terrasjesweer.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht