Lenteachtig weekend met flink wat zonneschijn

18 februari 2021, 13:50

weerfotoMW-e1613651716959

Het weekendweer ziet er heel anders uit dan vorige week. De wind waait uit het zuiden en daarmee wordt zeer zachte lucht vanuit Spanje aangevoerd. De temperatuur stijgt zaterdag naar 13-18 graden, zondag kan het lokaal 19 graden worden. Daarmee is het duidelijk zachter dan gebruikelijk. Normaal is het in het laatste deel van februari 3 tot 7 graden.

Vorig weekend waaide een koude oosten- tot noordoostenwind en bleef het op veel plaatsen vriezen. Dit weekend waait er een matige zuidenwind en wordt zeer zachte lucht uit Spanje aangevoerd. Het is dan ook flink zachter. De temperatuur stijgt zaterdag naar 13-14 graden in Hoog-België en naar 15 graden aan de kust. Elders wordt het 16-17 graden.

Het weerbeeld laat veel zon zien, maar er is ook hoge bewolking aanwezig. Regen wordt niet verwacht en het is dan ook prima weer voor een wandeling of een fietstocht.

Zondag kan het 15-19 graden worden

Zondag wordt het nog wat zachter en stijgt het kwik naar 15 tot 18 graden. Lokaal kan het 19 graden worden. Daarmee is het 15 tot 20 graden warmer dan vorig weekend. De zon schijnt ook zondag flink, maar vooral in het westen is ook sluierbewolking aanwezig en schijnt de zon wat wazig. Het blijft overal droog en er staat over het algemeen weinig wind.

Vandaag is het nog niet lenteachtig met over het algemeen veel bewolking en af en toe regen. Vrijdag blijft het droog en zijn er perioden met zon. De temperatuur stijgt naar 7-9 graden in Hoog-België en naar 10-11 graden elders. De verwachting voor volgende week lees je in het weerbericht België.

Foto: Marc Van Wezemael

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook