Meteovista
Meteovista
  f1russia-dimitardilkoff-2

  Buienkans voor GP Sakhir in Bahrein

  Aangemaakt: 02 dec 2020, 10:26 uur

  Vrijdag en zaterdag tijdens de vrije trainingen en kwalificatie blijft het gewoon droog, maar zondag tijdens de race is kans op buien. Een natte race in Bahrein zou zeer bijzonder zijn. Gemiddeld valt er slechts op tien dagen in het jaar regen in dit land.

  De GP van Sakhir wordt verreden op het Bahrein International Circuit. Het is dezelfde locatie als vorige week bij de GP van Bahrein, maar niet dezelfde baan. Deze week wordt namelijk gereden op het ‘Outer Circuit’ dat veel weg heeft van een oval.

  Tijdens de vrije trainingen op vrijdag, de derde vrije training op zaterdag en de kwalificatie op zaterdag is het droog en wisselend bewolkt. De middagtemperatuur ligt rond 26 graden.

  Kans op een bui op de racedag

  De race op zondag start om 18:10 uur. De zon is daar dan al onder en tijdens de race is het helemaal donker. Vele duizenden lampen zullen echter zorgen voor voldoende licht.

  Voor deze zondag geeft de weersverwachting een maximumtemperatuur van 27 graden en buienkans van circa 50%. Wel is de kans wat groter dat deze buien in de ochtend of vroege middag vallen dan tijdens de race. De kans op een droge race is daarom toch groter dan de kans op een (deels) natte race.

  Ook vorige week waren er momenten met regen tijdens het raceweekend

  Vorige week viel er ook af en toe regen op het circuit, maar dit viel vooral in de ochtenden. De coureurs hebben hier nauwelijks mee te maken gehad, omdat het circuit na de buien snel opdroogde.

  Foto: ANP / AFP / Dimitar Dilkoff

  Door: Johnny Willemsen