Dit wordt het weer tijdens de voorjaarsvakantie

23 februari 2022, 08:00

Vakantieweer
Heerlijk buitenweer. Foto: Ben Saanen

Komend weekend begint niet alleen het Carnaval, ook de voorjaarsvakantie (krokusvakantie) staat dan op punt van beginnen. Of het ook echt voorjaarsachtig wordt of juist niet lees je in dit artikel.

Na een onstuimige start van de week, laat de aanloop naar het weekend nog wel wisselvallig weer zien met daarbij ook vaak veel wind. Juist in het weekend ziet het weerbeeld er goed uit en voor het gevoel doet het lenteachtig aan.

De zon schijnt flink en het blijft op beide weekenddagen droog. De wind houdt zich rustig en de temperatuur loopt op naar 4 graden in Hoog-België en naar 9 in Vlaanderen. Wel worden de nachten kouder en kan het op grote schaal licht vriezen. Het is desondanks prima weer voor buitenactiviteiten zoals een wandeling of fietstocht, maar natuurlijk ook voor het Carnaval. Ga je op kroegentocht, dan is een wat dikkere jas wel aan te raden.

Volgende week rustig en meest droog

Het weerbeeld voor volgende week ziet er niet verkeerd uit voor vakantievierders in eigen land. De zon schijnt geregeld en het blijft, zeker de eerste dagen van de week, droog. Pas later in de week nemen de neerslagkansen toe, maar echt nat lijkt het allemaal niet te worden.

De temperatuur wordt iets hoger en stijgt naar 8 graden in Hoog-België en naar 11 in Vlaanderen. De nachten verlopen vrij fris met op veel plaatsen minima tussen 0 en 2 graden en in Hoog-België vriest het vaak licht.

De dagen worden geleidelijk langer en in de ochtend komt de zon volgende week al voor 7:30 uur op. De zonsondergang is aan het begin van de avond. Vooral op dagen dat de zon schijnt, komt het voorjaarsgevoel steeds dichterbij.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht