Weerbericht zomervakantie: krijgen we nog een vleugje zomer mee?

23 augustus 2021, 12:00

Vakantieweer
Prima weer voor een buitenwandeling. Foto: AdobeStock

Na een natte zondag is er de komende dagen voor de zonliefhebbers beter nieuws. In deze laatste vakantieweek krijgen we namelijk te maken met een aantal droge dagen met flink wat ruimte voor de zon. Op welke dagen de zon zich nadrukkelijk laat zien, lees je in dit artikel.

Er lijkt maar geen einde te komen aan het gematigde zomerweer. Ook vandaag hadden we nog te maken met veel wolkenvelden en enkele buien, maar geleidelijk trokken de buien weg en brak de zon door.

Dinsdag en woensdag de beste papieren

Dinsdag start met volop zonneschijn en het is heerlijk weer voor een ochtendwandeling. De zon warmt de lucht snel op en tegen het middaguur is het in Brussel een graad of 19. In de namiddag is er een mix van zon en wolken. De paraplu kan in de kast blijven want het blijft overal droog en met maxima van 20 graden aan zee tot 23 graden in de Kempen is het prima weer om eropuit te trekken. Wel raden we aan om zonnebrand mee te nemen want de zon heeft met zonkracht 5 nog veel kracht. In Oost-Vlaanderen, Brussel en Antwerpen wordt het 22 graden en er waait een zwakke tot matige noordoostenwind.

Ook woensdag is veel ruimte voor de zon en er staat maar weinig wind. Met een maximumtemperatuur van 20 graden aan de kust tot 22 graden in het binnenland is het zalig weer voor buitenactiviteiten. In Limburg kan het lokaal 23 graden worden. Ook aan de stranden is het aangenaam weer en met een zeewatertemperatuur van een graad of 18 is een plons in zee zo koud nog niet. Later in de namiddag draait de wind naar een noordwestelijke richting en neemt de bewolking toe. In de nacht naar donderdag is kans op een enkele bui.

Prima weer om eropuit te trekken. Foto: AdobeStock
Prima weer om eropuit te trekken. Foto: AdobeStock

Foto: AdobeStock / YuricBel

Donderdag en vrijdag koeler

Donderdag blaast een overwegend matige noordwestenwind koelere lucht naar ons land. Daarbij is het wisselend bewolkt en licht wisselvallig met enkele buien. Als je buitenplannen hebt, biedt een blik op onze radar uitkomst. De middagtemperatuur komt uit op 17 tot 19 graden en hiermee is het duidelijk koeler dan de dagen ervoor. Op vrijdag komen de maxima met 18 tot 20 graden een fractie hoger uit. Wel blijft het koel voor de tijd van het jaar. Waarden van 19 tot 23 graden zijn gebruikelijk voor eind augustus.

Weekend weinig verandering

Komend weekend blijft de wind vanaf het noorden waaien en laat het weerbeeld een afwisseling van zon en wolken zien. Plaatselijk is kans op een bui en met een maximumtemperatuur van 20 graden blijft het vrij koel en gematigd zomerweer. Meer details lees je in het meest uitgebreide weerbericht van België.

Hoofdfoto: AdobeStock / JeanLuc

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht