Meteovista
Meteovista
  Weekend begint met prima weer

  Zacht en winderig weekend begint droog

  Aangemaakt: 29 okt 2020, 10:38 uur

  De temperatuur stijgt zaterdag naar 13-18 graden. Het is een tijd droog en door zonnige perioden is het heerlijk weer. Wel staat er wat wind. Later in de middag kan in het westen al wat regen vallen en dat is de voorbode voor een wisselvallige tweede helft van het weekend. Zondag is het overwegend grijs en zijn er perioden met wat regen. Het blijft zacht, maar de wind trekt wel aan.

  Wie even geen zin heeft in koud en nat herfstweer wordt dit weekend op zijn wenken bediend. Zaterdag is het overdag uitstekend weer om buiten te zijn. Met 16-17 graden wordt het warmer dan normaal. Lokaal kan het zelfs 18 graden worden. In de Hoge Venen wordt het zo’n 13 graden.

  Het weerbeeld bestaat uit wolkenvelden en vooral in de eerste helft van de middag ook uit zonnige perioden. In totaal kunnen we 5 à 6 uur zon verwachten en dat is genoeg voor een zeer geslaagde herfstdag. Wel staat er een behoorlijke zuidenwind. In het binnenland is de wind matige en aan de kust vrij krachtig. Uit de wind en in de zon is het goed toeven.

  Later in de middag en in de avond betrekt in het westen de lucht en stijgt de kans op wat regen. Dan beginnen we aan het tweede en wat wisselvallige deel van het weekend. Zondag is er namelijk veel bewolking en er zijn perioden met regen. Het blijft wel zacht met zo’n 16 graden, maar het waait net iets harder dan op zaterdag en in combinatie met wat regen is het toch heel ander weer.

  Het weer op vrijdag lijkt een beetje op beide weekenddagen. Er is wel veel bewolking, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Ook dan is het vrij zacht met in Laag-België 15-16 graden.

  Foto: ANP / Robin van Lonkhuijsen

  Door: Matthijs van der Linden