Meteovista
Meteovista
  Ben Saanen weekend droog, vrij zonnig en warm verkleind

  Weekend droog, warm en vrij zonnig

  Aangemaakt: 29 mei 2020, 08:26 uur

  Het is al maanden uitzonderlijk zonnig en droog en dit weekend is daarin geen uitzondering. Voor liefhebbers van zon en warmte is het opnieuw zalig weer, want de zon maakt in het weekend overuren en de temperatuur kan stijgen naar zomerse waarden. Zaterdag en Pinkstermaandag worden de warmste dagen van het verlengde weekend.

  Het weekend begint meteen goed voor de zonliefhebber, want zaterdag schijnt de zon volop, zijn soms dunne wolkensluiers zichtbaar en ontstaan hooguit enkele stapelwolken. De meeste stapelwolken zijn voor het oosten, maar op buien hoef je niet te rekenen. Het blijft namelijk de hele dag droog. De temperatuur stijgt op veel plaatsen naar 24 of 25 graden. Plaatselijk kan het zelfs 26 graden worden. Iets lagere temperaturen vinden we aan de kust en in de hoge Ardennen, daar wordt het 21 graden.

  De matige noordoostenwind maakt het voor het gevoel een paar graden koeler, maar daardoor is het juist heel aangenaam. Met dit weer is het zalig om buiten te zijn, maar volg daarbij wel de adviezen van de overheid. In eigen tuin is het ook heerlijk en omdat het ’s avonds nog een tijd zonnig en warm blijft, is het ideaal weer om buiten te eten.

  Pinksteren

  Ook zondag belooft het vrij zonnig, droog en warm te worden. Wederom wordt het op veruit de meeste plaatsen warmer dan 20 graden. De maxima komen uit op 20-24 graden. Het weerbeeld lijkt op dat van zaterdag met naast zonneschijn een paar stapelwolken en wolkensluiers. De beste weerscondities vindt de zonliefhebber in het westen. Aan de kust kan het zelfs zonovergoten zijn.

  Pinkstermaandag krijgt het weekend een verlenging en wat voor een! De zon schijnt uitbundig en met 20-26 graden is het ook nog eens behoorlijk warm. In een groot deel van Vlaanderen stijgt de temperatuur naar 24-25 graden. Hou je niet zo van de warmte dan is het aan de kust en in de Ardennen aangenamer. Het wordt er 20-23 graden.

  Wie een tijd buiten is, houdt beter wel rekening met de krachtige zon rekening. Met een UV-index van 7 kan een lichte huid al in 10 minuten verbranden. Smeer je dus goed in of zoek de schaduw op.

  Weten wat voor weer het vrijdag wordt en na het pinksterweekend? Lees dan ons uitgebreide weerbericht voor België.

  Foto: Ben Saanen

  Door: Yannick Damen