Meteovista
Meteovista
  weerfotoBS1

  Weekend weer: zacht weekend met twee gezichten

  Aangemaakt: 05 nov 2020, 12:07 uur

  Komend weekend is het vrij zacht najaarsweer met vooral zaterdag veel zon. Later op de dag neemt de bewolking toe en dat is de voorbode van een meest bewolkte zondag. Bovendien kans hier en daar wat lichte regen vallen, maar later op de dag is het weer droog. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 12-16 graden.

  Zaterdag is het prima weer voor een heerlijke (bos)wandeling of een fietstocht. Daarbij kan worden genoten van de fraaie kleuren die de natuur ons nog laat zien. De zon schijnt in de voormiddag volop, maar in de namiddag zijn sluierwolken zichtbaar. In de vroege ochtend is lokaal een enkele mistbank zichtbaar. Het blijft overal droog en er waait niet meer dan een zwakke zuiden- tot zuidoostenwind.

  De temperatuur stijgt naar 13 graden in de Ardennen en naar 14 direct aan zee. In de rest van het land stijgt het kwik naar 15-16 graden en daarmee is het duidelijk warmer dan de 8-11 graden die normaal is in deze tijd van het jaar.

  Zondag meer bewolking en lokaal wat regen

  Zaterdagavond wordt de bewolking dikker en in de nacht naar zondag is het overal bewolkt. Door de vele wolken wordt het niet meer zo koud als voorgaande nachten. Het kwik daalt naar 5 tot 9 graden. Alleen in de hoge Ardense dalen koelt het lokaal af naar een graad of 2.

  Zondag is het bewolkt en vooral in de voormiddag valt af en toe wat regen. In de namiddag wordt het vanuit het zuiden weer droog en breekt af en toe de zon weer door. De zuiden- tot zuidoostenwind houdt zich koest en is zwak tot hooguit matig van kracht. De temperatuur stijgt naar 12-13 graden in de hogere delen en naar 14 graden aan zee. Elders wordt het 15-16 graden.

  Donderdag en vrijdag is het rustig weer met veel zon. Het wordt op beide dagen 8-13 graden. De details lees je in het weerbericht van België.

  Foto: Ben Saanen

  Door: Rico Schröder