Meteovista
Meteovista
  pasen-as-gudrun2

  Tot en met Eerste Paasdag zeer warm en zonnig lenteweer

  Aangemaakt: 09 apr 2020, 11:02 uur

  Komende dagen is het warm lenteweer met veel zonneschijn. Op veel plaatsen wordt het 20-23 graden. In de Kempen en langs de grens met Frankrijk kan het lokaal 25 graden worden, vooral op Eerste Paasdag. Waarschijnlijk eindigt deze dag met enkele onweersbuien. Paasmaandag verloopt een stuk frisser met maxima van 12-15 graden. 

  Goede Vrijdag en Stille Zaterdag verlopen zonnig en droog. Op beide dagen is er grote delen van de dag slechts wat sluierbewolking aanwezig. In de namiddag vormen vooral in het oosten ook enkele stapelwolken, maar tot een bui komt het niet. Het wordt 19-20 graden in de Ardennen en 20-24 graden in de rest van het land. De kuststrook moet op beide dagen in de loop van de namiddag rekening houden met een zeebries. Hierdoor kan het plots afkoelen van circa 20 graden naar slechts een graad of 14.

  Kans op onweersbuien Eerste Paasdag

  De verwachting voor Eerste Paasdag is nog licht onzeker. De dag start waarschijnlijk zeer zonnig en het warmt flink op. In de namiddag vormen stapelwolken die geleidelijk kunnen uitgroeien tot regen- en onweersbuien. Als deze buien vrij lang uitblijven kan het in het zuiden, midden en oosten 23-25 graden worden. Vormen de buien al snel na het middaguur dan komt de maximumtemperatuur enkele graden lager uit. Aan de kust wordt het circa 20 graden.

  Paasmaandag flink kouder

  Op Paasmaandag waait er een frisse noordenwind. Het wordt 11-12 graden vlak aan zee tot 15 graden in het centrum. Hiermee is het veel kouder dan komende dagen, maar deze temperaturen zijn wel heel normaal voor april. Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en enkele buien. In de loop van de namiddag komt er vanaf het noordwesten geleidelijk meer ruimte voor de zon.

  Na Pasen blijft het weer droog met veel zonneschijn. De temperatuur gaat zeer waarschijnlijk weer wat omhoog met 12-15 graden op dinsdag en 16-20 graden aan het einde van de week.

  Lees ook het weerbericht België.

  FotoAdobeStock/gudrun

  Door: Johnny Willemsen